VİDEO | Donald Trump: Bir Amerikan ırkçısı

Donald Trump'ın seçim kampanyasından, akıllara durgunluk verecek video

VİDEO | Donald Trump: Bir Amerikan ırkçısı

ABD’de Kasım ayında yapılacak başkanlık seçimi öncesinde, Demokrat Parti ve Cumhuriyetçi Parti’nin adaylarını belirleme süreci devam ediyor. Bilindiği gibi, eyalet sistemiyle yönetilen ABD’de, partilerin adayları her eyalette seçimle belirleniyor. Eyalet seçimleri sonucunda, alınan oylara göre, her partinin ulusal başkan adayı ortaya çıkıyor.

Adaylık yarışında önde görünenler ise, Cumhuriyetçiler tarafında Donald Trump ve Demokratlar tarafında ise Hillary Clinton.

Donald Trump, klasik bir WASP (White Anglo-Saxon Protestant/Beyaz Anglosakson Protestan) kimliği içerisinde, ırkçı, aşırı milliyetçi ve doğal olarak emek düşmanı bir portreyle, ırk ayrımcılığının hala sürdüğü ve ekonomik olarak daha müreffeh durumda olan güney eyaletlerinde taraftar topluyor.

Florida’danın Pensacola kentinde, Trump taraftarlarının düzenlediği etkinlikte, neresinden tutsanız elinizde kalacak görüntüler kaydedildi. Milyonlarca kez izlenen bu videoda, ABD’nin güya özgürlük ve bağımsızlığın yuvası olduğu, karşı gelenlerin ezilmesi gerektiği, “bizim oğlanların” özgürlük karşıtlarını indirmesi gerektiği gibi sözler, çocukların ağzından dile getiriliyor.

Videoda verilen mesajlar Amerikan halkını ikiye bölmüş durumda.

Bir kısmı, bu görüntüleri Nazi dönemi propaganda faaliyetlerine benzetirken, diğer bir bölümü ise bu mesajlara sahip çıktıklarını, hayallerindeki ABD’nin bu olduğunu ve Trump’a desteklerinin devam ettiğini ifade ediyor.

İşte Manifesto tercümesiyle, o garip, ırkçı, çocuk istismarcısı video: