VİDEO | Bayırbucak Türkmenleri mi demiştiniz?: Bir AKP'linin insanlıkla imtihanı

AKP'nin Irak ve Suriye'deki Türkmenler arasında Sünni-Şii ayrımı yaptığı ve Şii Türkmenleri görmezden gelerek hiçbir yardım yapmadığı biliniyor. Bunun yansıması olarak bakın bir AKP'li Suriyeli Türkmen kadınlara neler diyor...

VİDEO | Bayırbucak Türkmenleri mi demiştiniz?: Bir AKP'linin insanlıkla imtihanı

AKP’nin Suriye’ye müdahalelerini meşrulaştırmak için kullandığı Bayırbucak Türkmenleri ile karşılaşan bir AKP’linin söyledikleri esasında AKP’nin de yaklaşımını özetliyor.

Twitter üzerinden bir kullanıcının paylaştığı görüntülerde, İstanbul’da bir minibüse binen Türkmen kadınlar ile minibüs şoförü arasındaki konuşmalar görülüyor. Kendisini son seçimlerde AKP’ye oy veren bir MHP’li olarak tanıttığı söylenen minibüs şoförü tartıştığı yanlarında küçük çocukları olan Türkmen kadınlara “Gelmeyin o zaman kardeşim ülkemize”, “İyi insanlar olsanız ülkenizde kalır savaşırdınız” gibi sözler sarfediyor.

“Utanç” notuyla paylaşılan görüntülerde Suriyeli Türkmen kadınlar, ülkelerindeki durumu anlatıp Türkiye’ye gelmek zorunda kalmalarından Recep Tayyip Erdoğan’ı sorumlu tutarken minibüs şoförünün “İyi insanlar olsanız ülkenizde kalır savaşırdınız” sözlerine üzerine de “Esad savaşıyor” karşılığını veriyor.

AKP’nin Irak ve Suriye’deki Türkmenler arasında Sünni-Şii ayrımı yaptığı ve Şii Türkmenleri görmezden gelerek hiçbir yardım yapmadığı biliniyor.

https://twitter.com/HabesKrali/status/695956358458425344