VİDEO | Balyoz mağduru Albay Türkşen: Ne oldu 'İki ayyaş' diyordunuz?

Tarafsız Bölge programına konuk olan Balyoz mağduru Emekli Kurmay Albay Ali Türkşen'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'a gönderme yapan sözleri gündem konusu oldu.

VİDEO | Balyoz mağduru Albay Türkşen: Ne oldu 'İki ayyaş' diyordunuz?

CNN Türk’te yayınlanan Tarafsız Bölge programının konuklarından Balyoz mağduru Emekli Kurmay Albay Ali Türkşen, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a gönderme yaparak “Ne oldu? iki ayyaş diyordunuz. Şimdi anladınız hakimiyet milletindir diye şimdi her yere yazıyorsunuz” dedi.

CNN Türk’te yayınlanan Tarafsız Bölge programına Balyoz mağduru komutanlar konuk oldu. Balyoz mağduru Emekli Kurmay Albay Ali Türkşen’in konuşması sonrası sosyal medyada ilgi çekti. Gelinen noktada AKP’nin ve Cemaat’in ortak rolüne dikkat çeken Türkşen, “Ne oldu? iki ayyaş diyordunuz. Şimdi anladınız hakimiyet milletindir diye şimdi her yere yazıyorsunuz. Demek ki olay din de değilmiş, başörtüsü de değilmiş. Biz dinsiz miydik? Bunlar dindar mıydı? Siz bu kadrolaşmayı yaptınız mı? Yaptınız. Her yerde yaptınız mı? Yaptınız. Bunu Kabul edecek misiniz? Edeceksiniz. Liyakat sistemini geri getireceksiniz. TÜBİTAK’a hayvanat bahçesi müdü atamayacaksınız” sözlerini kullandı.

Erdoğan ne demişti?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2013 yılında dönemin Başbakanı ve AKP Genel Başkanı olarak partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, alkollü içki kullanımının sınırlanmasına ilişkin yasal düzenlemeyle ilgili olarak “İki tane ayyaşın yaptığı yasa sizin için muteber oluyor da; inancın emrettiği gerçek, niçin reddedilmesi gereken bir olay haline geliyor?” sözlerini kullanmıştı.

https://www.youtube.com/watch?v=LftFtR6wKJA