VİDEO | Balıkesir Sırrı Yırcalı Anadolu Lisesi öğrencileri öğretmenlerine sahip çıkıyor!

Proje okul kapsamında öğretmenleri okuldan gönderilen Balıkesir Sırrı Yırcalı Anadolu Lisesi öğrencileri okul bahçesinde eylem yaptı.

VİDEO | Balıkesir Sırrı Yırcalı Anadolu Lisesi öğrencileri öğretmenlerine sahip çıkıyor!

Balıkesir’in en köklü, en başarılı okullarından biri olan Sırrı Yırcalı Anadolu Lisesi’nin (SYAL) proje okul ilan edilmesi ile birlikte okulda 8 yıldan uzun bir süredir görev yapan öğretmenlerin bir başka okula tayini gündeme geldi.

Milli Eğitim Müdürlüğü bu durumdaki öğretmenlere tayin istemeleri için yazı yazdı. Ardından öğretmenlerin kendi belirledikleri ve istedikleri okullara tayin istememesi halinde resen atamalarının yapılacağı açıklandı. Okulda görevli 65 öğretmenden 55’inin bu proje ile öğrencilerinden ayrılmak zorunda kalacağı öğrenildi. 

Öğrencilerden eylem

Öğretmenlerinin büyük bölümünü kaybetme tehlikesiyle karşı karşıya kalan öğrenciler de projeye tepki gösterdi. Bir süredir yaşadıkları huzursuzluğu sosyal medya aracılığıyla duyurmaya çalışan SYAL’li öğrencileri bugün düzenledikleri eylemle öğretmenlerine sahip çıktı. Okul girişine oturan öğrenciler diğer arkadaşlarını “SYAL buraya” diye eyleme katılmaya çağırdı.

Eyleme okuldaki öğrencilerin hemen hemen hepsinin katılıp destek verdiği gözlendi. Öğrenciler, “öğretmenime dokunma” diye pankart açıp, “SYAL uyuma, okuluna sahip çık”, “SYAL bizimdir, bizim kalacak”, “Yırcalı uyuma öğretmenine sahip çık” diye slogan attı. Bazı öğretmenler de bu eylemi izleyip, alkışladı. Öğrenciler 30 dakika boyunca gerçekleştirdikleri eylemin ardından derse girdi.