VİDEO | Bakan Bozdağ 'Cemaat'i böyle saklamıştı: "Hayır öyle bir şey olabilir mi?"

İktidarın üst düzey isimlerinin 17 Aralık öncesi Cemaat'le ilgili gerçekleri saklamaya yönelik sözleri unutulacak gibi görünmüyor.

VİDEO | Bakan Bozdağ 'Cemaat'i böyle saklamıştı:

AKP’nin 17-25 Aralık sonrası Cemaat’le başlayan kavgası 15 Temmuz darbe girişiminin ardından büyük bir tasfiye operasyonuna dönerken, iktidarın üst düzey isimlerinin 17 Aralık öncesi Cemaat’le ilgili gerçekleri saklamaya yönelik sözleri unutulacak gibi görünmüyor.

Daha önce Fethullah Gülen hakkında paylaştığı “Muhterem Fethullah Gülen hoca efendiye teşekkür ediyorum” tweet’lerini silmesiyle ve Meclis kürsüsünde yaptığı bir konuşmayla gündeme gelen Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın şimdi de CNN Türk ekranlarında Hande Fırat’ın “poliste yargıda bir cemaat yapılanması var mı?” soruna verdiği yanıt sosyal medyanın diline düştü.

15 Şubat 2012 tarihli CNN Türk programında Hande Fırat’ın sorularını yanıtlayan Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Türkiye’nin o dönemde de en çok konuşulan cemaat, MİT, yargı ve hükümet arasındaki tartışmalara cevap vermek üzere üzere konuk olmuştu.

Bozdağ, Hande Fırat’ın açık açık sorduğu ‘polis ve yargıda cemaat yapılanması var mı’ sorusuna şöyle cevap vermişti:
“Hayır öyle bir şey olabilir mi? Kurumlarla partiler bize soru soruyor. Diyanet İşleri Başkanlığı’nda ne kadar alevi çalışıyor. Falan yerde ne kadar inançtan kişi çalışıyor. Çünkü bizim Anayasamıza aykırı. Anayasa çok açık olarak diyor ki, eşitlik ilkesi gereği insanların etnik kökenine, inancına göre tasnif yapılamaz. Öyle bir şey olabilir mi. Bu ülkedeki herkes vatandaştır. Kanunlar belirlidir, o kanunlarla atama yapılır. KPSS sınavı ile atamalar yapılıyor. Kimsenin müdahalesi olamaz. Liyakat esasıyla bakıyoruz. Başarılı insanlarla hükümetimiz döneminde çalışıyoruz”

“Kavga isteyenlerin amacı bir türlü gerçekleşmiyor” diyen Bozdağ’ın partisi, bu sözlerden 1 sene sonra, 17-25 Aralık rüşvet ve yolsuzluk operasyonlarıyla birlikte yargı ve emniyetteki ‘Cemaat’ kadrolarının ‘farkına’ varmış, bu tarihlerden sonra iktidarın gözünde ‘örgüt’ halini alan kadrolara bugün de halen devam eden operasyonlar birbirini izlemişti.

Bakan Bozdağ’ın tarihe not düşülecek sözler sarfettiği o programın ilgili bölümü şöyle: