VİDEO | "Albaya bir talimat veriyorum çıt yok"

Başbakan Binali Yıldırım, Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar'ın kendisine anlattığı ilgili 'ilginç' bir olayı aktardı.

VİDEO |

Başbakan Binali Yıldırım TÜSİAD toplantısı vesilesiyle patronlara hitaben yaptığı konuşmada 15 Temmuz darbe girişimiyle ilgili açıklamalarda bulunurken, Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar’ın kendisine anlattığı ilgili ilginç bir olayı aktardı.

Darbe girişimine dek, ordudaki Gülenci askerlere yönelik adım atmadığı ve orduya yönelik kumpaslar döneminde sessiz kaldığı gerekçesiyle eleştirilerin hedefinde olan Hulusi Akar, Binali Yıldırım’ın anlatımına göre Gülenci askerlerle ilgili gerçeği açıklamak için 15 Temmuz’u beklemiş. Ordudaki emir-komuta zincirinin en üstünde bulunan Hulusi Akar, Başbakan Yıldırım’ın aktardığı olaya göre, Gülenci askerlere emir verdiğinde astların üstlere kural olarak verilmesi gereken “Emredersiniz” cevabı yerine, sessiz kaldıklarını ve subay olmalarına rağmen astsubaylardan ‘olur’ aldıklarını söyledi.

Binali Yıldırım’ın partisi için de ‘itiraf’ niteliğinde sayılabilecek sözleri şöyle:

“Bana genelkurmay başkanı anlatıyor diyor ki ‘Albaya bir talimat veriyorum, albaydan çıt yok… Adam bir şey söylemiyor, tamam başüstüne felan demiyor. Merak ediyorum neden böyle yaptı? Gidiyor bir astsubay, şeyi oymuş abisi, amiri daha doğrusu… Astsubaydan olur alırsa dönüp peki komutanım yapayım diyormuş’ böyle bir anlayış olur mu?”