VİDEO | Acıbadem muhtarının vurulma görüntüleri ortaya çıktı

Acıbadem muhtarının askerler tarafından vurulma görüntüleri ortaya çıktı.

VİDEO | Acıbadem muhtarının vurulma görüntüleri ortaya çıktı

Darbe girişimi sırasında çıkan olaylarda yaşamını yitiren Acıbadem Mahalle Muhtarı Mete Sertbaş’ın vurulma anı güvenlik kameralarına yansıdı.

Birgün‘de yer alan habere göre, Kadıköy Acıbadem Caddesi üzerindeki Türk Telekom binasını ele geçirmeye çalışan askerler, yurttaşların itirazı ile karşılaşmış, bu sırada askerler tarafından halkın arasına ateş açılmıştı. Halk ve polisin ablukası altında kalan askerlerin açtığı bu ateş sırasında bazı vatandaşlar yaralanmış bazıları ise hayatını kaybetmişti. Uzun süren çabalardan sonra ise askerler teslim olmuştu.

O gece yaşanan çatışma sırasında kurşunlara hedef olan Acıbadem Mahalle Muhtarı Mete Sertbaş’ın vurulma anı güvenlik kameralarına yansıdı. Mete Sertbaş’ın askerlerin arasında dolaştığı bir sırada vurulduğu ve hemen dibinde bulunan bir askerin ise tepki bile göstermediği, elinde silah dolaştığı görülüyor.

https://www.youtube.com/watch?v=mfPZRh_JF9Q

Olay yerinde yaşamını yitiren Mete Sertbaş, dün ikindi vakti Üsküdar Şakirin Camii’nde kılınan cenaze namazının ardından Karacaahmet Mezarlığı’nda toprağa verildi.