VİDEO | ABD Başkan adayının Suriye cahilliği: "Halep nedir?"

ABD'deki başkanlık seçiminin adaylarından Gary Johnson'ın Suriye cahilliği pes dedirtti.

VİDEO | ABD Başkan adayının Suriye cahilliği:

ABD’deki başkanlık seçiminde yarışan Özgürlükçü Parti adayı Gary Johnson, katıldığı bir TV programında sunucunun “başkan seçilirse Halep’teki mülteci sorununa nasıl bakacağına” yönelik sorusuna Johnson, “Halep nedir?” diyerek karşılık verdi.

ABD’deki başkanlık seçiminde yarışan Özgürlükçü Parti adayı Gary Johnson, MSNBC televizyonunda katıldığı programda, başkanlık yarışında politikalarına ilişkin soruları yanıtladı.

Sunucunun “Ciddi misiniz?” ifadesini kullanması üzerine Gary Johnson, Halep kentini bilmediğini söyledi.

Johnson, programdaki yorumculardan birinin Halep’in Suriye’deki mülteci krizinin merkezi konumunda bir kent olduğunu açıklaması üzerine “Tamam, anladım.” dedi ve ABD’nin Suriye’deki durumun iyileştirilmesi için Rusya ile ortak çalışması gerektiğini belirtti.

“Kısaltma olduğunu düşündüm”

Eski New Mexico Valisi Johnson, programdan sonra gelen eleştiriler üzerine açıklama yapmak zorunda kaldı. “Kendisinin de insan olduğunu” vurgulayan Johnson, Suriye krizinin dinamiklerini anladığını, bu konuda her gün konuştuğunu dile getirdi.

Johnson, “Ancak ‘Peki ya Halep’ şeklinde bir anda soru gelince bunun Suriye’deki çatışma değil, bir şeyin kısaltması olduğunu düşündüm. Boşluğuma geldi. Böyle şeyler olur.” değerlendirmesinde bulundu.