Vezneciler'de bombalı saldırı: 6'sı polis 11 kişi yaşamını yitirdi

İstanbul Vezneciler'de polis otobüsüne yönelik saldırı olduğu bildiriliyor.

Vezneciler'de bombalı saldırı: 6'sı polis 11 kişi yaşamını yitirdi

Güncelleme: 16.30

Saldırıda yaşamını yitiren polis sayısı 6, sivil sayısı ise 5 olarak düzeltildi.


Güncelleme: 16.00

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, olayla ilgili soruşturma çerçevesinde, 4 kişiyi gözaltına aldı.


Güncelleme: 15.50

Vezneciler’deki terör saldırısında kiralık bir otomobilin kullanıldığı, düzeneğin uzaktan kumandayla patlatıldığı belirlendi.


Güncelleme: 10.41

İstanbul Valisi Vasip Şahin patlamada 7 polis, 11 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı. Şahin saldırının bombalı araçla gerçekleştirildiğini kaydetti. Bombalı saldırıda ayrıca 36 da yaralı var.


Güncelleme: 10.28

Bomba imha ekipleri, olay yerindeki şüpheli beyaz renkli minibüste tuzaklama ihtimaline karşı inceleme yapıyor. Bölge boşaltılıyor. Yapılan anonsta emniyet şeridine yaklaşılmaması, kontrollü patlama yapılacağı bildirildi.


Güncelleme: 10.10

İstanbul Üniversitesi yetkililerinden alınan bilgiye göre,  nedeniyle İstanbul Üniversitesi Beyazıt Yerleşkesi’ndeki tüm fakültelerde bugün yapılması planlanan bütünleme sınavlarının iptal edildiği açıklandı.


İstanbul Vezneciler’de otobüs durağında bir patlama meydana geldi. DHA, patlamada polis aracının hedef alındığını ve yaralılar olduğunu bildiriyor.

Habertürk TV’nin geçtiği son bilgiye göre de Vezneciler saldırısında 2 kişi hayatını kaybetti, 8’i polis olmak üzere 18 kişi yaralandı.

Saldırının polis aracı geçerken olduğu ve sonrasında silah seslerinin duyulduğu belirtiliyor.

Vezneciler metro durağı yakınlarındaki patlama, çevik kuvvet aracının geçişi sırasında meydana geldi.

Patlamada yaralananları hastanelere taşımak için bölgeye çok sayıda ambulans sevk edilirken, bomba uzmanları da olay yerinde.

Bu arada, metro ve metrobüs seferlerinde aksamalar yaşanırken, metroda, araçların Vezneciler durağında durmayacağı yönünde anons yapılıyor…

vezneciler

 

vezneciler

https://www.youtube.com/watch?v=mjh2BrlL4Po