Venezuela’nın halkçı gazetecisi Ricardo Duran Trujillo suikast sonucu öldürüldü

Çarşamba sabahı evinin önünde silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Ricardo Duran Trujillo Hugo Chavez ve Nikolas Maduro’nun büyük destekçisiydi. Devlete ait televizyon kanalı Venezolana de Televisión (VTV) çalışan ve Karakas’ın Merkez Belediyesi basın merkezinde görev yapan Duran’ın ölümü Venezuela’da büyük üzüntü yarattı. Çalışma arkadaşı Daniel Aponte VTV kanalına “Soygun olamaz. Hiçbir şeyini almamışlar. Ne cüzdanını,... View Article

Venezuela’nın halkçı gazetecisi Ricardo Duran Trujillo suikast sonucu öldürüldü

Çarşamba sabahı evinin önünde silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Ricardo Duran Trujillo Hugo Chavez ve Nikolas Maduro’nun büyük destekçisiydi.

Devlete ait televizyon kanalı Venezolana de Televisión (VTV) çalışan ve Karakas’ın Merkez Belediyesi basın merkezinde görev yapan Duran’ın ölümü Venezuela’da büyük üzüntü yarattı.

Çalışma arkadaşı Daniel Aponte VTV kanalına “Soygun olamaz. Hiçbir şeyini almamışlar. Ne cüzdanını, ne parasını, ne telefonunu ne de arabasını…” dedi.

Duran 2002 yılında Chavez’e karşı gerçekleştirilen darbe girişimini başkanlık sarayından yayınlayan kilit isimdi.

Ulusal Meclis İletişim ve Enformasyon Müdürlüğü de yapmış olan Ricardo Duran 2009 yılında Ulusal Gazetecilik Ödülü’nü almıştı. El Universal gazetesinin haberinde ise “yıllarca VTV’nin yüzü ve direği” olarak nitelenen gazeteci için İletişim ve Enformasyon Bakanı Luis José Marcano twitter hesabından “Yurttaşımız Ricardo Duran’ın katledilmesinden büyük üzüntü duyuyoruz. İstihbarat kuruluşları şimdi de Caricuao’da (Duran’ın oturduğu mahalle) harekete geçtiler” mesajını paylaştı.

İnternet sitesi TalCual’nın 2009 yılında yazılmış bir gazete haberinden yayınladığı alıntıda Duran’ın hayatına daha önce de birkaç kez kastedildiği bilgisi paylaşıldı.