Venezuela'daki Bolivarcı iktidardan çocuklara yılbaşı hediyesi

Ülkedeki “adil fiyat” politikasına uymayarak ürettiği malları yüksek fiyata satan özel oyuncak firması Venezuela’daki Bolivarcı iktidarın hedefi oldu. Ülkedeki “adil fiyat” kanununa uymayan özel bir oyuncak firmasının ürettiği 5 milyondan daha fazla oyuncağa el koyan Venezuela yönetimi el koyduğu oyuncakları piyasadaki fiyatların çok daha altında olan bir fiyatla yeni yıla girmeye hazırlanan çocuklara vereceğini duyurdu.... View Article

Venezuela'daki Bolivarcı iktidardan çocuklara yılbaşı hediyesi

Ülkedeki “adil fiyat” politikasına uymayarak ürettiği malları yüksek fiyata satan özel oyuncak firması Venezuela’daki Bolivarcı iktidarın hedefi oldu.

Ülkedeki “adil fiyat” kanununa uymayan özel bir oyuncak firmasının ürettiği 5 milyondan daha fazla oyuncağa el koyan Venezuela yönetimi el koyduğu oyuncakları piyasadaki fiyatların çok daha altında olan bir fiyatla yeni yıla girmeye hazırlanan çocuklara vereceğini duyurdu.

Venezuela’daki Tüketici Koruma Ajansı, konu hakkında yaptığı açıklamayla birlikte, Kriesel adlı oyuncak firmasının, ürettiği oyuncakları çok yüksek fiyatlara satarak, “çocukların Yılbaşı eğlencesini çalmakla” suçlandı.

Tüketici Koruma Ajansı’ndan William Contreras, el konulan oyuncaklar, yerel halk örgütleri üzerinden çocuklara dağıtılacağı belirterek, “Venezuela’daki çocukların haklarını kimse hafife alamaz.” şeklinde konuştu.