Venezuela'da darbe geliyor

Venezuela'da Amerikancı karşı devrimci koalisyon olan Demokratik Birlik (MUD) Genel Sekreteri Jesus Torrealba, Salı günü yaptığı açıklama ile Maduro'yu devirmek için yemin etti ve "ellerindeki bütün imkanları" kullanacaklarını belirtti.

Venezuela'da darbe geliyor

Venezuela’da Amerikancı karşı devrimci koalisyon olan Demokratik Birlik (MUD) Genel Sekreteri Jesus Torrealba, Salı günü yaptığı açıklama ile Maduro’yu devirmek için yemin etti ve “ellerindeki bütün imkanları” kullanacaklarını belirtti.

Torrealba yaptığı açıklamada “değişim geliyor ve bunu kimse durduramaz” ifadelerini kullanırken, Demokratik Birlik’in oy birliği ile bir karar aldığını ve bu karar çerçevesinde Venezuela halkını değişim için bütün mekanizmaları harekete geçirecek, eşi benzeri görülmemiş bir kitlesel basınç hareketi başlatmaya çağıracaklarını belirtti. Böylelikle 2015 yılında yapılan seçimlerden önce ‘demokrasi havarisi’ kesilen Amerikancı Demokratik Birlik gerçek yüzünü ortaya çıkarmış oldu.

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro ise yaptığı açıklama ile Demokratik Birlik’in açıklamasını kınarken, “Demokratik Birlik’in amacı, düzenlediği sokak gösterileri ile şiddeti yaymak ve ABD destekli bir darbe girişimi başlatmak” dedi.

Venezuela’da geçtiğimiz yıl yapılan seçimlerde karşı devrimci ve Amerikancı koalisyon Demokratik Birlik, Venezuela Birleşik Sosyalist Partisi (PSUV) karşısında zafer kazanmıştı. Demokratik Birlik kazandığı seçim zaferinin ardından geçen süre boyunca Chavez tarafından getirilen bütün düzenlemelere saldırıyor, Maduro ise bu saldırılara karşı hamleler ile cevap vermeye çalışıyor.