Venezuela'da Amerikancılar halkın evlerine göz dikti

Venezuela'da sağcı milletvekilleri, Bolivarcı Devrim'in inşa ettiği 1 milyon sosyal konutun halktan alınarak satılmasını öngören bir yasa teklifi hazırladı.

Venezuela'da Amerikancılar halkın evlerine göz dikti

Son seçimlerde Venezuela parlamentosunda çoğunluğu ele geçiren sağcı milletvekilleri, Bolivarcı Devrim’in inşa ettiği 1 milyon sosyal konutun halktan alınarak satılmasını öngören bir yasa teklifi hazırladı.

Venezuela Barınma ve Yaşam Alanları Bakanı ve Venezuela Büyük Konut Görevi (GMVV) programının sorumlusu Manuel Quevedo, programdan yararlanan halka “tapu senedi” verilmesini öneren yasa teklifinin “hileli” olduğunu açıkladı.

Quevedo, sosyal konutlarda oturan halkın korunması için düzenlemeler olduğunu belirtirken, sağcı muhalefetin Ulusal Meclis’in genel kuruluna dahi getirmediği teklifin arkasında özel emlak şirketlerinin olduğunu söyledi.

Hükümetin, Venezuela’da ev sahibi olmayan ailelerin barınma hakkını güvenceye almak için sosyal konutlar sağladığını vurgulayan Bakan, bu evlerin satılmaya çalışılmasının kabul edilemeyeceğini ifade etti.

Venezuela’da devlet tarafından sağlanan sosyal konutlar mülkiyet konusu olmamakla birlikte vergi avantajlarından yararlanırken, evleri kendi imkanlarıyla büyütmek isteyenler için ipotek yoluyla kredi kullandırılması gibi imkanlar da sağlanıyor.