Venezuela'da Amerikancı muhalefetten "darbe" provokasyonu

Venezuela'da Amerikancı muhalefet "darbe" çığırtkanlığı yapıyor.

Venezuela'da Amerikancı muhalefetten

Batı medyasında, Venezuela’da Nicolas Maduro ve taraftarlarının darbe gerçekleştirdiğine ilişkin haberler girilmeye başlanarak ülkede ve uluslararası kamuoyunda darbe provokasyonu yaratılmaya başlandı.

Son günlerde Venezuela’daki Amerikancı sağcı muhalefet, Maduro’yu görevinden geri çağırmak için imza toplayarak referandum çağrısı yapıyordu. Bu sayede Maduro üzerinde basınç yaratmayı hedefleyen ülkedeki Amerikancı hükümet, Venezuela’daki sosyalist inşa sürecini yıkmayı hedefliyor.

Amerikancı sağcı muhalefetin Maduro’ya karşı topladığı imzaların içinde çok sayıda sahte imzanın olduğunun ortaya çıkmasından dolayı Ulusal Seçim Konseyi, referandum yapılmasını ertelemişti. Bu gelişmeler üzerine ise, Venezuela’daki Amerikancı muhalefet, ülkede “darbe” gerçekleştiğine dair yalan bilgi ve provokasyon içerikli haber üretmeye başlamıştı.

Acil şekilde toplanan Venezuela parlamentosu, referandum ile görevden geri çekilmesinin Ulusal Seçim Konseyi’nin referandumu sahte imzalardan ötürü ertelemesinin üzerine “Anayasal düzeni bozarak Nicolas Maduro rejimi bir darbe gerçekleştirmiştir.” şeklinde karar çıkarttı.

Fransız haber ajansı AFP de Venezuela’daki Amerikancı muhalefetin bu provokasyonunu kaynak göstererek, ülkede darbe gerçekleştiğine dair bir mesaj yayınladı.

Venezuela Darbe