Venezuela’da 1 Mayıs zammı

Venezuela halkı, bu senenin 1 Mayıs’ını, Maduro tarafından açıklanan asgari ücret zammıyla birlikte karşıladı.

Venezuela’da 1 Mayıs zammı

Venezuela halkı, bu senenin 1 Mayıs’ını, Maduro tarafından açıklanan asgari ücret zammıyla birlikte karşıladı.

1 Mayıs’tan hemen bir gün önce, asgari ücreti %30 arttırarak ayda 1,505 dolara yükselttiklerini açıklayan Maduro, bu sayede ülkesindeki sağcı muhalefet cephesinin işçi sınıfına karşı yürüttüğü ekonomik savaşla mücadele edeceklerini belirtti.

“Canavar ruhlu kapitalizme karşı birleşmiş işçi sınıfı”

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, 1 Mayıs’ta yaptığı açıklamada ise yine işçilere seslendi. Ülkesindeki sağcı muhalefetin “canavar ruhlu kapitalizmi” tekrardan canlandırmak istediğini belirten Maduro, muhalefetin saldırılarına karşı işçilerin haklarını korumaya ve daha iyi ücretler için yürüttükleri mücadelelerine devam etmeleri çağrısında bulundu.

Darbelerden emperyalist saldırganlığa, kirli kampanyalardan ekonomik sabotajlara kadar her türlü komplo ile karşılaştıklarını belirten Maduro, bunları defetmek için, “İhtiyacımız olan, oligarşiyle mücadele etmek üzere birleşmiş bir işçi sınıfı.” şeklinde konuştu.

Hatırlanacağı üzere Venezuela’daki sağcılar, gerçekleşen son seçimlerde ülkedeki meclis çoğunluğunu sağlamış ve bunun hemen ardından, 2013 yılında seçilmiş olan Maduro’yu başkanlıktan indirme çalışmalarına başlamışlardı.

“Venezuela halkı ABD’nin emperyalist politikalarına izin vermeyecek”

Venezuela’da işçi sınıfı ve emekçiler, her sene olduğu gibi bu senede Bolivarcı Devrim’in kazanımlarını savunmak ve daha da ilerletmek için ülkenin başkenti Caracas’ta toplandı. Venezuela’daki 1 Mayıs’ta bu sene aynı zamanda ABD’nin müdahaleci politikaları da lanetlendi. 1 Mayıs eylemlerinde konuşan Maduro, emperyalizmin, yürüttüğü saldırılarla Venezuela üzerinde kaybettiği hakimiyetini yeniden kazanmak ve böylelikle Venezuela halkını sömürmeye devam etmek istediğini belirtti. Maduro son olarak, 1 Mayıs eylemlerinin, Venezuela halkının ABD’nin emperyalist politikalarına izin vermeyecek iradeyi ortayı koyduğunu ifade etti.

Venezuela’da gerçekleştirilen 1 Mayıs kutlamalarının görüntüler şu şekilde:

https://www.youtube.com/watch?v=pU3HPyjMKO0