Venezuela hükümeti ekonomik krizden çıkışı arıyor

Venezuela’da Büyük Yurtsever Kutup koalisyonunun Meclis Sözcüsü Ricardo Sanguino, ülkeyi etkileyen ekonomik krizi çözmek için Venezuela hükümeti tarafından gösterilen çabalara dikkat çekti.

Venezuela hükümeti ekonomik krizden çıkışı arıyor

Venezuela’da Büyük Yurtsever Kutup (Grand Polo Patriotico-GPP) koalisyonunun Meclis Sözcüsü Ricardo Sanguino, ülkeyi etkileyen ekonomik krizi çözmek için Venezuela hükümeti tarafından gösterilen çabalara dikkat çekti.

Sanguino, yılın 2’nci çeyreğinde halk için gerekli olan mal ve hizmetlerin üretimi ve dağıtımını artırmak için bir süreç başlatılacağını kaydederken ülkenin içinde bulunduğu ekonomik duruma bakıldığında hiç kolay bir iş olmasa da bir yandan ülkedeki üretimi arttırırken bir yandan da yurt içi üretim ile ithalat arasında bir dengeye ulaşmayı hedeflediklerini açıkladı. Sanguino, bunun için hükümet ile sektörler arasında bir anlaşmanın sağlanması gerektiğini ve bu yönde önemli adımlar atıldığını da ifade etti.

Sözcü, “Devlet Başkanı Nicolas Maduro’nun çağrısı üzerine pek çok kişi birlikte çalışmak üzere başvurdu. Bu görüşmelerden pek çok olumlu teklifler de çıktı ve hatta bunların bir kısmı şimdiden hayata geçirilmeye başlandı. Venezuela için ve Venezuela’da üretim yapmak isteyen genç iş adamlarının katılımı özellikle dikkate değer.” diye konuştu.

Ünlü Venezuelalı gazeteci José Vicente Rangel ile José Vicente HOY programı hakkında bir röportaj yapan Sanguino, mevcut rantiye ekonomisi modelinden farklılaşan yeni ekonomik model ile son 17 yılda Bolivarcı Devrim ile toplumsal alanda sağlanan tüm kazanımlarında korunacağı güvencesini verdi.

Sözcü, Amerikancı muhalefetin Ulusal Meclis’te çoğunluğu ele geçirmesinden sonra Venezuela halkına hiç bir yararı olmayan yasalar geçirdiğini kaydederken Devlet Başkanı Maduro’nun ekonomik olağanüstü hal ilan etme teklifinin muhalefet tarafından geri çevrilmesinin muhalefetin ülkedeki sorunları çözmek amacında olmadığını da gösterdiğini ifade etti.

Sanguino hükümetin, ülkenin kalkınması için bir dizi ülkeyle birlikte Çin, Hindistan, Brezilya, Rusya ve İran gibi çeşitli ülkelerden destek aldığını da belirtti.