Venezuela Dışişleri Bakanı: Bir katliamı önledik

Venezuela Dışişleri Bakanı Delcy Rodriguez, geçtiğimiz gün başkent Caracas'ta yaşanan Amerikancı kalkışma ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Venezuela Dışişleri Bakanı: Bir katliamı önledik

Geçtiğimiz perşembe günü Venezuela’nın başkenti Caracas’ta Amerikancı göstericiler Bolivarcı devrimi ezmek ve Maduro’yu başkanlık koltuğundan düşürmek için sokaklara indi.

Venezuela Dışişleri Bakanı Delcy Rodriguez ise yaptığı açıklama ile, güvenlik güçlerinin bir çok provokasyonu önlediğini ve Amerikancı göstericilere ait çok sayıda patlayıcı ve farklı kalibrelerde silah ele geçirildiğini belirtti.

Dışişleri Bakanı Rodriguez, Caracas’ta diplomatlara özel bir toplantıda yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Güvenlik güçlerinin önlemleri bizi bir katliamdan kurtardı. Göstericilere ait farklı kalibrelerde silahlar, patlayıcılar ve materyal ele geçirildi. Bunlar hedef gözeterek öldürmek için kullanılacaktı. Bugün terörist eylemleri ve şiddeti bozguna uğrattığımızı söyleyebiliriz.”

Caracas’ta geçtiğimiz perşembe günü hem Maduro’nun devrilmesi için referanduma gidilmesini isteyen Amerikancılar sokaklara inmiş, hem de Bolivarcı devrimi savunan halk sokaklara inmişti. Ana akım medya ise yalnızca Amerikancı göstericilerin sokaklarda olduğunu haberleştirmiş, Bolivarcı devrimi savunanları görmezden gelmişti.