Van'da bombalı araçla saldırı: 2'si polis 48 yaralı

Van'ın Beşyol mevkinde AKP il binası yakınında şiddetli bir patlama meydana geldi.

Van'da bombalı araçla saldırı: 2'si polis 48 yaralı

Van’ın Beşyol mevkinde AKP il binası yakınında şiddetli bir patlama meydana geldi. Olay yerine çok sayıda ambulans sevk edilirken patlamanın yaşandığı alana çıkan tüm yollar kapatıldı.

Van Valiliği, “Saat 10.50’de park edilen bombalı aracın infilak ettirilmesi sonucu 46’sı sivil, 2’si polis 48 kişi yaralandı” açıklaması yaptı. Patlama sonrası AKP Van Milletvekili Burhan Kayatürk, 11 kişinin yaralandığını dile getirmişti.

PKK’liler Kurban Bayramı’nın ilk günü Van kent merkezinde bomba yüklü aracı infilak ettirdi. Patlama saat 10.50’de kentin en merkezi yeri olan Beşyol Mevkii’nde meydana geldi. Van Valiliği’ne 200 metre uzaklıkta, işyerlerinin yoğun olduğu ve AKP il binasının da bulunduğu yerdeki patlamayla birlikte, ortalık savaş alanına döndü.

Saldırıda AKP İl Başkanlığı binası ile bölgedeki bir otel büyük çapta hasar gördü, Anadolu Ajansı Van Bölge Müdürlüğünün bulunduğu binadaki bazı iş yerlerinin de camları kırıldı. Bölgeye doğalgaz kokusu yayılması üzerine ekipler çalışma yaptı. Çok sayıda kişi yaralanırken, çevredeki binalar büyük hasar gördü, araçlar ve binalardan alevler yükseldi. Bölgeye güvenlik güçleriyle, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. Yaralanan çok sayıda kişi ambulanslarla hastanelere taşınırken, itfaiye ekipleri ve TOMA’lar alevleri söndürdü.

Valilikten açıklama

Van Valiliği’nden yapılan açıklamada, bomba yüklü araçla yapılan saldırıda 2’si polis toplam 48 kişinin yaralandığı belirtildi. Açıklama şöyle:

“12 Eylül 2016 tarihinde saat 10.50’de ilimiz Beşyol mevkiindeki Ak Parti Van İl Başkanlığı’nın önünde bulunan polis noktası yakınına bölücü terör örgütü mensupları tarafından parkedilen bombalı aracın infilak ettirilmesi sonucu meydana gelen hain terör saldırısında 2’si polis memuru, 46’sı sivil vatandaşımız olmak üzere toplam 48 kişi yaralanmış olup, yaralılar ilimizdeki çeşitli hastanelerde tedavi altına alınmışlardır.”

AKP, CHP ve HDP binaları hasar gördü

Van’da, miting alanı olarak da kullanılan Beşyol Meydanı’nda meydana gelen patlamada birçok bina ve iş yeri hasar görürken, aynı bölgede bulunan AKP ile birlikte olay noktasına yaklaşık 100 metre uzaklıklıkta bulunan CHP, yolun karşı tarafında bulunan ve 60-70 metre uzaklıkta bulunan HDP binaları hasar gördü. 15 Temmuz darbe girişiminin ardından başlatılan ‘Demokrasi Nöbetleri’ de bu alanda yapılmıştı.