Uyarıları ciddiye almayan vali "biz tecrübeliyiz" demişti

Ankara’da gerçekleşen saldırı sonrası ABD ve Almanya uyarıda bulunarak, resmi binalarını boşaltma kararı almıştı.

Uyarıları ciddiye almayan vali

Ankara’da gerçekleşen saldırı sonrası ABD ve Almanya uyarıda bulunarak, resmi binalarını boşaltma kararı almıştı.

Almanya’nın Türkiye Büyükelçiliği, İstanbul Başkonsolosluğu ve iki ildeki Alman okullarının terör saldırısı ihtimali nedeniyle tedbir amaçlı kapatılmasına neden olan bilgi de, 17-20 Mart tarihleri aralığında saldırı gerçekleşebileceği belirtilmişti.

Bunun üzerine Almanya, İstanbul’da yer alan Goethe-Enstitüsü, Almanya Başkonsolosluğu, Beyoğlu’nda bulunan Özel Alman Lisesi’ni tatil etmişti.

Aynı zamanda yine Ankara’daki bombalı saldırı öncesinde vatandaşlarını uyaran ABD Büyükelçiliği, Newroz öncesi 4 şehirle ilgili vatandaşlarını uyarmış, 17-21 Mart tarihleri arasına dikkat çekmişti. ABD, Ankara, İstanbul, İzmir ve Adana’da 20 Mart Pazar günü yapılacak olan Newroz öncesi bu şehirlerde yaşayan vatandaşlarını güvenlik konusunda uyarmıştı.

İstanbul Valisi ciddiye almadı

İstanbul Valisi ise bu uyarıların hemen ardından, “Bazı basın yayın organları ile internet sitelerinde ve özellikle sosyal medyada, ülkemizde son zamanlarda maruz kalınan terör olayları sebebiyle kamuoyumuzda oluşan hassasiyeti kullanarak halkımızı tedirginlik ve endişeye sevk edebilecek şekilde haber veya mesajların yayılmaya çalışıldığı görülmektedir.

Devletimiz, binlerce yıllık devlet tecrübesine dayalı olarak bütün kurumlarıyla her türlü olumsuzluğun üstesinden gelecek güç ve kararlılığa sahiptir. Halkımızın sadece yetkili mercilerin yapacağı resmi açıklamalara itibar etmesini, kaynağı ve amacı kuşkulu sansasyonel ve gayri ciddi haber ve söylentileri dikkate almamalarını kamuoyuna saygı ile duyururuz.” açıklamasında bulunarak ve uyarıları görmezden gelerek bugün yaşanan patlamanın sorumlularından biri oldu.