Uyanık esnaf Sadettin Saran’ın olimpiyat pazarlığı sürüyor

2016 Olimpiyatları hangi kanalda gösterilecek...

Uyanık esnaf Sadettin Saran’ın olimpiyat pazarlığı sürüyor

2016 Rio Olimpiyatlarının başlaması için sayılı saatler kaldı. Ancak önceleri TRT ekranlarından seyredilen yaz olimpiyatları bu sene hangi kanalda yayınlanacak sorusu da hala cevaplanabilmiş değil.

Olimpiyatlar Hangi Kanalda?

2016 Rio Olimpiyat Oyunları’nın Türkiye’deki yayın hakları işadamı Sadettin Saran’ın sahibi olduğu Saran Grup’ta bulunuyor. TRT’nin, tıpkı geçmiş yıllarda olduğu gibi oyunları yayınlamaya talip olduğu ancak Saran Grup’un istediği rakamın yüksek bulunması nedeniyle anlaşma sağlanamadığı öğrenildi. Yani, dev organizasyonun başlamasına 1 gün kala, Türkiye’den herhangi bir TV kanalı, henüz yayın hakları ile ilgili bir anlaşma yapamadı. Yani bu gidişat ile RİO oyunları Türkiye’den izlenemeyecek. Pazarlığı son dakikaya bırakıp yüksek fiyat isteyen Saran’ın bu tavrı spor severlerden tepki topladı.

NTV Devrede İddiası

Alınan son bilgilere göre, TRT ile Saran Medya arasında dün yapılan toplantı sonucunda bütün ipler koptu. Saran Medya da bu gelişmenin ardından diğer alternatifleri değerlendirmeye aldı.

Olimpiyatlar için en büyük talibin ise Doğuş Holding’e bağlı NTV olduğu öğrenildi. Saran Grup ve NTV yöneticilerinin şu anda görüşme halinde oldukları ve anlaşmaya çok yaklaştıkları gelen bilgiler arasında. Eğer bugünkü toplantıda sürpriz bir gelişme olmazsa, Türk sporseverlerin Olimpiyat oyunlarını NTV kanalından izlemesi bekleniyor.