Utanmazsınız!

ABD başkan yardımcısı Biden'ın Türkiye ziyareti sonrası AKP yandaşları ve kalemşörleri coştu. Neredeyse anti-emperyalist olacaklar.

ABD başkan yardımcısının Türkiye ziyareti sonrası AKP yandaşları ve kalemşörleri coştu. Neredeyse anti-emperyalist olacaklar.

ABD başkan yardımcısı ile toplantı yapan liberallere veryansın ediyorlar. Eskiden “yankee go home” diyordunuz, ne oldu diye soruyorlar! Kuyruk acısının feryadı olsa gerek, eskiden “yankee go home” diyen siz eski solcular, nasıl olur da bu toplantıya katılırsınız diyerek kızıyorlar.

Niye Biden başka gazetecileri toplantıya çağırmamış…

Niye Biden hep Tayyip düşmanı gazetecileri davet etmişmiş… Oturup bu gazetecilerin kim olduklarını tek tek kendilerince ifşa etmeye başladılar.

Müstemleke valisi gibi Türkiye’ye ve AKP’ye ayar vermeye gelen Biden’ın söylediklerinden havaya uçanlar da var. Bak gördünüz mü AKP’nin yaptıklarını onaylamıyorlar, AKP’nin işi zor artık diye yazıp çizmeye başladı liberaller…

ABD basınında çıkan haberleri bakın gördünüz mü diyen ABD sevicileri ile ama başka bir yerde de bakın bu yazı çıktı diyen AKPciler yarış içine girdiler…

Hiç utanmıyorlar!

Masasına oturdukları emperyalist bir ülkenin temsilcisiyle fotoğraf çektirdiklerine!

Ülke tarihimizde, Sivas Kongresi’nde, ABD mandacılığı tartışmalarını hatırlayıp da yüzleri hiç kızarmıyor bunların!

Tayyip daha üç gün önce akademisyenlerin bildirisine mandacı bunlar diye esip gürlerken AKP milletvekillerinin o masaya oturmasına AKP yandaşlarının sessiz kalması tam bir iki yüzlülüktür! Bunu niye söylemiyorsunuz?

AKP, CHP ve HDP milletvekilleriyle yapılan toplantı ülkemizin yüz karasıdır! Burada resmi bir görüşme vs. yoktur, bu milletvekilleri de Meclis adına görevli değildir. Partilerinin resmi olarak görevli kıldıkları isimler de değildir. El pençe divan ABD emperyalizminden medet umulmasının fotoğrafıdır bu.

Bir de gazeteciler var: Sıraya girmişler, “off the record” bir toplantıya katılmışlar, yapılan toplantıda konuşulanlarını açıklamayacaklarını söylüyorlar. Bu mudur gazetecilik ve gazeteci etiği? Hadi anladık da “Anadolu Kültür Vakfı” adına bu toplantıya katılan zatın gazeteci kimliği nereden gelmektedir? Bu ülkenin emekçileriyle dalga mı geçiyorsunuz?

ABD başkan yardımcısının söyledikleri hoşlarına gitmemiş AKPcilerin. Bu toplantıya katılanları eleştiriyorlar güya… “Hani yankee go home derdiniz siz eskiden” gibi söylemle neredeyse ABD düşmanı kesilen bu kesimin utanmazlığı yerlerde sürünüyor. Baştan beri yanlış, mezhepçi, terör destekçisi ve ABD yanlısı bir dış politikanın çöktüğünü gördükçe kızgınlıkları dillerine vuran siz sahte vatanseverler, utanmıyor musunuz? Yıllardır ABD kapılarında destek ararken, ABD emperyalizmi tetikçisi olarak Ortadoğu’da rol oynarken, İncirlik Üssü’nü ABD’ye açarken “milli duruşunuz” neredeydi?

Çünkü korkuyorsunuz; ABD’ye sırtınızı dayamadan iktidarda kalamayacağınızı biliyorsunuz!

Çünkü işbirlikçisiniz!

Çünkü utanmazsınız!

Dün yetmez ama evet diyerek birlikte kol kola yürürken bugün kim daha işbirlikçi yarışına girdiniz!

Ama biz söyleyelim: Liberaller, gericiler, işbirlikçiler; durun hepiniz kardeşsiniz!

Suriye’nin, ülkemizin ve Kürt emekçilerinin kurtuluşunu emperyalizmden bekleyenlere inat, biz inadına laiklik, inadına bağımsızlık ve inadına sosyalizm demeye devam edeceğiz! *

* 30 Ocak 2016 tarihinde, saat 19:00’da, Kadıköy Caferağa Spor Salonu’nda, Mustafa Suphi ve 15’lerin anısına “inadına laiklik, bağımsızlık ve sosyalizm” diyenlerin buluştuğu etkinlikte görüşmek üzere…

inadina-bagimsizlik-30-ocak-tkh