Üsküdar'da hazineye ait alan TÜRGEV'e verilecek

Üsküdar Ünalan Mahallesi’nde yer alan hazine arazine ait alan TÜRGEV'in yurt yapmak istemesi üzerine yurt alanı ilan edildi.

Üsküdar'da hazineye ait alan TÜRGEV'e verilecek

Üsküdar Ünalan Mahallesi’nde yer alan, 2001 yılında Şampiyon Spor Tesisleri’ne 49 yıllığına kiralanarak üzerine spor tesisi yapılan 55 dönümlük arazi, 12 Kasım 2013 tarihinde Maliye Bakanlığı’na başvuran TÜRGEV’in, yurt inşa etmek için alanın kullanım hakkının kendisine verilmesini istemesi üzerine 2 yıl sonra yurt alanı ilan edildi.

Cumhuriyet Gazetesi’nden Hazal Ocak’ın haberine göre, 1 yıl önce zorla boşaltılan tesis için İBB Meclisi şubat ayı oturumlarında tartışma yaratacak bir teklif geldi. Teklifte söz konusu alanın “Özel Sosyal Kültürel Tesis Alanı” çıkartılarak yurt ve zemin altı otopark yapılması istendi. Teklifte alan içerisinde Anadolu imam hatip lisesinin de bulunduğu belirtilerek kamu yararı gerekçesiyle yurt yapılmasının uygun olduğu belirtildi. İBB Meclisi’nde tartışmalara neden olan teklif CHP’li Meclis üyelerinin “ret” oyuna karşın AKP’li Meclis üyelerinin oylarıyla kabul edildi.

1 aydır arazinin yeşil alan kalması için imza toplayan Ünalan Mahallesi Muhtarı Mezengül Şimşek “Orası mahallemizin tek nefes alma noktasıydı” dedi.