Usame Bin Ladin’in oğlundan, Suriye’deki cihatçılara birleşme çağrısı

Usame Bin Ladin’in en büyük oğlu internetten tarihsiz bir şekilde yayınladığı sesli mesajında, Suriye’deki cihatçıların birleşmeleri gerektiğini belirtiliyor.

Usame Bin Ladin’in oğlundan, Suriye’deki cihatçılara birleşme çağrısı
Usame Bin Ladin’in en büyük oğlu tarafından internetten tarihsiz bir şekilde yayınlanan sesli mesajda, Suriye’deki cihatçıların birleşmeleri gerektiği söyleniyor.
Sesli mesajda Bin Ladin’in oğlu şunları belirtiyor: “İslam ümmeti, Suriye’deki cihada odaklanmalı ve orada savaşan mücahitleri birleştirmeli. Bütün dünya Müslümanlara karşı harekete geçmişken, ayrışmayı savunlar için artık herhangi bir bahane kalmadı.”
Konuşmasına “Kutsal topraklar” Kudüs’ün özgürleşmesi için Suriye’nin “en iyi savaş alanı” olduğunu belirterek devam eden Bin Ladin’in oğlu, Filistin konusunda da şunları söylüyor: “Filistin’in özgürlüğü, şanlı Suriye Devrimi’nden önceki dönemle kıyaslandığında daha da kısalmıştır.”
Bin Ladin’in oğlunun internetten yayınladığı mesajın, El-Kaide lideri Ayman al-Zawahiri’nin aynı yönde yaptığı çağrısından hemen sonra gelmesi oldukça önemli. SITE Intelligence’a göre al-Zawahiri’nin Cumartesi günü yaptığı açıklamada şunlar belirtilmişti: “Birlik konusu bir ölüm-kalım meselesidir. Ya Müslüman olarak onurlu bir şekilde yaşarız, ya da önemsiz ayrıntılara takılarak bölünürüz ve bizleri teker teker yerler.”
El-Kaide lideri al-Zawahiri, bu zamana kadar IŞİD’i bir rakip olarak görmekte ve IŞİD’in halifelik iddialarını reddetmekteydi.