Ünlü tenisçi Sharapova'dan doping itirafı

Dünya sıralamasının eski bir numarası Rus tenisçi Maria Sharapova, Avustralya Açık'ta doping testini geçemediğini açıkladı.

Ünlü tenisçi Sharapova'dan doping itirafı

Dünya sıralamasının eski bir numarası Rus tenisçi Maria Sharapova, Avustralya Açık’ta doping testini geçemediğini açıkladı.

Basın toplantısı düzenleyen 28 yaşındaki Sharapova, doping testinde, sağlık sorunları nedeniyle 2006 yılından bu yana aldığı Meldonium adlı yasak maddenin bulunduğunu belirtti.boyunca yaşadıkları konusunda dürüst olduğunu belirten ünlü tenisçi, “İşimi yaparken her gün büyük bir sorumluluk ve profesyonellikle hareket ettim. Büyük bir hata yaptım, hayranlarımı, bana destek verenleri, 4 yaşından beri yaptığım sporu hayal kırıklığına uğrattım” dedi.

Meldonium, bu yılın başında Dünya Dopingle Mücadele Kurumu (WADA) tarafından yasaklı maddeler listesine alınmıştı.

Şarapova’nın 10 yıldır kullandığını belirttiği meldonyum adlı ilaç, bu yılın başında, Uluslarası Tenis Federasyonu tarafından yasaklanmıştı. Yapılan kural değişikliği, Şarapova’nın ihlaline yol açtı.

“Wada’dan 22 Aralık’ta yasaklı maddeler listesinde yapılan değişikliklerle ilgili bir e-posta aldım. Burada yasaklı maddeleri görebiliyorsunuz ben de o linke tıklamadım” diyen Rus tenişçi, yasaktan haberdar olmadığını ifade etti.

​“Yaptığımın sonuçları olacağının farkındayım” diyen Şarapova, yaşananların kariyerini sonlandırmasını istemediğini belirterek, “Umarım bana başka bir şans daha verilir. Bunun için kendimden başka birini suçlayamam. Günün sonunda, yaptığınız her şey sizinle ilgilidir” diye konuştu.

​Ünlü tenişçinin açıklaması, sol kolundaki sakatlıktan dolayı Indian Wells’teki BNP Paribas Açık’ta oynamayacağının duyurulmasının ardından geldi.