Uğur Kaymaz'ın annesi KHK ile işten atıldı: Eşim ve oğlumdan sonra, ekmeğimi de aldılar

Uğur Kaymaz'ın annesi Makbule Kaymaz, Kızıltepe Belediyesi'ndeki işinden Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile çıkarıldı.

Uğur Kaymaz'ın annesi KHK ile işten atıldı: Eşim ve oğlumdan sonra, ekmeğimi de aldılar

Mardin’de henüz 12 yaşındayken, babası Ahmet Kaymaz’la birlikte polisin sıktığı 13 kurşunla öldürülen Uğur Kaymaz’ın annesi Makbule Kaymaz, Kızıltepe Belediyesi’ndeki işinden Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile çıkarıldı.

Belediyeye bağlı Eğitim Destek Evi’nde 12 yıldır temizlik işçisi olarak çalışan Kaymaz, eşi Ahmet ve oğlu Uğur’un katledilmesinin ardından geride kalan 3 çocuğunun geçimini sağlıyordu.

Anne Kaymaz, devletin çocuğunu ve eşini katlettikten sonra ekmeğini de elinden aldığını söyledi. Fırat Haber Ajansı‘nda (ANF) yer alan habere göre Kaymaz, konuşmasının devamında şunları söyledi:

“Ben 12 yıldır bu adaletsiz devletten adalet bekledim, oğlumun, eşimin katillerine ceza verilsin diye bekledim. Ama devlet hem de en acılı olduğum, oğlumun katledilişinin yıl dönümünde işime son verdi. Ben bu iş ile üç çocuğumu okutup geçindiriyordum. “Ahmet ve Uğur katledildiğinde geriye kalan çocuklarım henüz çok küçüktü, onlara bakacak kimse yoktu, ben de Kızıltepe Belediyesi’nde işe başladım, 12 yıldır dişimle tırnağımla çalışarak çocuklarıma baktım. Şimdi işsiz bırakıldım ve çocuklarıma bakacak kimsem yok”