Ufuk Uras liberalizmi eleştiriyormuş. Aman biz almayalım...

Ufuk Uras bugün attığı tweetler ile kendi geçmişini gizlemeye çalışıyor.

Ufuk Uras liberalizmi eleştiriyormuş. Aman biz almayalım...

Dün toplantısı yapılan “Demokrasi için Birlik Buluşması”ndan büyük umut beslediğini ifade eden Ufuk Uras kendisine yöneltilen eleştirilere Twitter’dan yanıt verdi. Uras, zamanında yazdığı kitapları örnek göstererek, kendisinin büyük bir “liberalizm ve AKP eleştirmeni” olduğunu iddia etti.

Uras attığı tweetler ile bu düşüncelerini ifade ederken, kendi geçmişini ve yaptıklarını yok sayıyor. Türkiye soluna liberal saldırının şekillenmesinde büyük payı olan, sosyalizm mücadelesinin altının oyularak yerine demokrasi mücadelesinin ve burjuva ideolojisinin konulması için var gücüyle çalışan Ufuk Uras’a, Meclis’te AKP’ye muhalefet adı altında düzen şakşakçılığı yaptığı günlerden geri kalan şey geçtiğimiz yıl AKP’liler tarafından çıkartılan Yeni Yüzyıl gazetesi yazarlığı olmuştu.

Sermaye diktatörlüğü ile kavgası olmayan, emperyalizmi bir pazarlık unsuru olarak gören, Obama Türkiye’ye geldiğinde Meclis’te ayakta karşılayan, gerici siyasi iktidar ile kavga yerine uzlaşmayı tercih eden Uras tipi liberallerin, yaptıkları ve adına muhalefet dedikleri şey emekçi kitleleri kandırmaktan başka bir şey için değil.

Aydınlanmayı burjuvazinin aklı olarak gören ve sosyalist aydınlanmacılıktan nasibini almamış olan Ufuk Uras aynı zamanda Türkiye gericiliğinin masum görünüşlü bir tetikçisi olmaya devam ediyor.

screenshot-2016-10-24-15-45-44