Üçüncü suikastın kurbanı üst düzey NATO yetkilisi

Son bir haftada öldürülen dünya siyasetinde rol oynayan üst düzey yetkili sayısı üçe çıktı. Pazartesi günü öldürülen Rusya’nın Türkiye Büyükelçisi Andrey Karlov ve Rusya Dışişleri Bakanlığı yetkilisi Petry Polshikov’dan sonra şimdi de NATO Genel Denetçisi Yves Chandelon ölü bulundu. Terörün finansmanıyla mücadele alanında çalışan NATO Genel Denetçisi Yves Chandelon, Belçika’da evinden 100, iş yerinden ise... View Article

Üçüncü suikastın kurbanı üst düzey NATO yetkilisi

Son bir haftada öldürülen dünya siyasetinde rol oynayan üst düzey yetkili sayısı üçe çıktı. Pazartesi günü öldürülen Rusya’nın Türkiye Büyükelçisi Andrey Karlov ve Rusya Dışişleri Bakanlığı yetkilisi Petry Polshikov’dan sonra şimdi de NATO Genel Denetçisi Yves Chandelon ölü bulundu.

Terörün finansmanıyla mücadele alanında çalışan NATO Genel Denetçisi Yves Chandelon, Belçika’da evinden 100, iş yerinden ise 140 kilometro uzaklıkta bulunan arabasında başından vurulmuş şekilde ölü bulundu. Ölümün 16 Aralık’ta gerçekleşmesine rağmen medyadan saklandığı ortaya çıktı.

Sol elini kullanmasına rağmen arabasında bulunduğunda silahı sağ elinde tuttuğu ve aynı zamanda kendi adına kayıtlı üç silaha sahip olmasına rağmen Chandelon’un elinde tuttuğu silah kendisine ait olmadığı da belirlendi.

Eski FBI çevirmeni Sibel Edmonds, Chandelon’un ölümü halinde oğluna bir takım belgeler bıraktığını ve bu belgelerin de polise gönderildiğini aktardı. Sibel Edmonds aynı zamanda Yves Chandelon’un arabasında ölü bulunma şekline bakılarak olası bir intihar ihtimalinin zayıf olduğunu da aktardı.