Üç dedi ama Müslümanların sıkıntısı tek

Erdoğan, Müslümanların üç sıkıntısı olduğunu söyledi ama Sünni İslam dünyasında en temel sorun emperyalizme olan bağımlılık.

Üç dedi ama Müslümanların sıkıntısı tek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Genel Sekreteri İyad Medeni, İİT 13. İslam Zirvesi’ne ilişkin ortak basın toplantısı düzenledi. “Birlik ve dayanışma” mesajı veren Erdoğan, Müslümanların “mezhepçilik, ırkçılık ve terör” olarak üç sıkıntısı olduğunu söyledi.

Oysa, Sünni İslam dünyasında en temel sorun emperyalizme olan bağımlılık. Sovyetler Birliği’ne karşı Afganistan ile birlikte başlatılan “Yeşil Kuşak” projesinin 2. ve 3. nesil liderleri olan mevcut Sünni yönetimlerin tamamı emperyalist projelerin piyonları olarak Erdoğan’ın bahsettiği üç “sıkıntıda” da maddi ve siyasi kaynak durumunda.

“Mezhepçilik, ırkçılık ve terör”

Erdoğan, basın toplantısına “Farklılıklarımızla beraber, birlik olmayı başaramadan, Müslümanlar olarak yaşadığımız sıkıntıları aşamayız. Barış ve adalet sütunları üzerinde yükselen bir medeniyetin mirasçılarının, bugün daha çok iç savaşlar, silahlı çatışmalar, mezhep taassubu ve terörle anılıyor olması üzüntü vericidir.” sözleriyle başladı.

“Şu anda en büyük üç sıkıntımız var. Bunlar mezhepçilik, ırkçılık ve terördür.” diyen Erdoğan, “İslam dünyasının içinde olduğu bu mezhepçilik tahribatını ki bu fitnedir aynı zamanda, bu ırkçılık tahribatını bu da başka bir fitnedir, bir diğer tarafta da terör olayı, bunlar bizi ciddi manada zayıflatmakta ve kan kaybına neden olmaktadır. Dikkat edin mezhepçilikte, ölen de öldüren de Müslüman. Bu ne menem bir iştir.” derken Reyhanlı Katliamı’ndan sonra hayatını kaybeden yurttaşlar için “Sünni yurttaşlar” vurgusu yaparak Türkiye’deki Alevi ve Şiileri hedef gösterdiğini unuttu.

“Acaba niçin halkı Müslüman olan ülkelerde bu terör yaygınlaşıyor”

Cumhurbaşkanı, açıklamalarında yine Katar ve Suudi Arabistan başta olmak üzere cihatçı çetelere sağladıkları desteği yok sayarak, “Dünyada yaşanan insani dramların, krizlerin büyük kısmının Müslümanların yoğunlukta bulunduğu coğrafyalarda vuku bulduğu da bir gerçektir. Acaba niçin halkı Müslüman olan ülkelerde bu terör yaygınlaşıyor? Acaba bunun arkasında kimler var? Hangi unsurlar, hangi ülkeler var. Bunu sorguladığımız zaman, bu terör olaylarının daha sonra iç savaşa dönüşmesi çok anlamlıdır.” diye konuştu.