Twitter'dan Erdoğan açıklaması

Twitter Policy hesabından hashtagler ile ilgili Türkçe bir açıklama yapıldı.

Twitter'dan Erdoğan açıklaması

Hashtagler ile ilgili açıklama yapılan hesaptan, “Gündemler bir konunun toplamdaki rağbetine göre değil atılan Tweetlerin hızını ölçen bir algoritmaya göre belirlenir” denildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ABD ziyareti sırasında Twitter üzerinden AK Troller aracılığıyla hashtag kampanyası başlatılmış, Twitter ise hashtagi bir süre sonra kaldırmıştı…

tw_policyHashtag’in kaldırılmasının takipçi ve takip edilen sayıları aynı olan ve etikete anlamsız aynı mesajları paylaşan robot hesaplar neden olduğu ortaya çıktı.

Konuyla ilgili yapılan açıklamanın bir kısmı şu şekilde:

“Gündemler bir algoritmayla belirlenir ve varsayılan olarak, takip ettiğiniz kişilere ve bulunduğunuz konuma göre sizin için kişiselleştirilir. Bu algoritma, bir süredir veya günlük olarak popüler olan değil, o anda popüler olan konu başlıklarını belirleyerek Twitter’da ilginizi en çok çekebilecek, ortaya çıkan en yeni tartışma konu başlıklarını keşfetmenizi sağlar.

twitter.com adresinde belirli bir gündem konumunu seçerek sizin için kişiselleştirilmeyen gündemleri görüntülemeyi seçebilirsiniz. Konum gündemleri, belirli bir coğrafi bölgede bulunan kullanıcılar arasındaki popüler konu başlıklarını tanımlar.”