TV ve radyoların kapatılmasına Galatasaray'da protesto

Hayatın Sesi TV, İMC TV, TV10, Özgür Radyo ve Yön Radyo gibi 12 televizyon kanalı ve 11 radyonun kapatılması Galatasaray Meydanı'nda yapılan eylemle protesto edildi.

TV ve radyoların kapatılmasına Galatasaray'da protesto

Hayatın Sesi TV, İMC TV, TV10 ve Özgür Radyo, Yön Radyo gibi 12 televizyon kanalı ve 11 radyonun kapatılması Galatasaray Meydanı’nda yapılan eylemle protesto edildi.

Eylemde “Özgür basın susturulamaz”, “Faşizme inat yaşasın hayat”, “Direne direne kazanacağız”, “Haber alma hakkımız engellenemez” sloganları atılırken, #TvmeRadyomaDokunma pankartı açıldı.

Eyleme basın ve gazete meslek örgütleri ile kapatılan kurumların temsilcileri ile çalışanları katıldı. Eylemde yapılan konuşmalardan satır başları şu şekilde:

Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) Genel Başkanı Uğur Güç: Ne darbe, ne OHAL hiçbir şey demokrasinin önüne geçemez. AKP hükümeti KHK’lerle gazeteciliği bitirmek istiyor. Hep birlikte buna karşı çıkmak durumundayız. Kapısına mühür vurulan radyolar, televizyonlar, cezaevlerindeki gazeteciler her zaman halkın sesi olmaya çalışan, gazetecilik yapan kuruluşlardır. Gerçeklerin haber olmasını bu iktidar engelleyemeyecek. Bunun için mücadele edeceğiz.

DİSK Basın İş Genel Başkanı Faruk Eren: Basın hep baskı altındaydı bu ülkede. Ama son 1 haftada yaşananları hiçbir dönem yaşamadık. Cemaat medyası diyerek 3 bin üzerinde meslektaşımız işsiz bırakıldı, hapishanedeki gazeteci sayısı 100’ü geçti. 23 yayın kurumunun kapatılması karanlıktır. Bu karanlığı dayanışarak yırtacağız. Şu an yanımızda olmayan medya şunu unutmasın bir gün sıra onlara da gelebilir.

Hayatın Sesi Televizyonu Program Koordinatörü Arif Koşar: 23 radyo ve TV keyfi olarak kapatıldı. Bizi susturamazlar. Gerçekleri iktidarın gözüne, halkın da bilgisine sunacağız. Yılmayacağız, susmayacağız. Darbecileri cezalandırmak için yapıldığı söyleniyor. Darbe olsa bugün yaşananlar olurdu. O yüzden kimse darbecilerle mücadele edildi yalanını söylemesin. Milli güvenlik diyorlar. Milli güvenliği 14 yıl boyunca besledikleri cemaat ve AKP iktidarı tehdit etmiştir. Halkın güvenliğini ve iktidarın ülkenin güvenliğini tehdit eden sizlersiniz.

Özgür Radyo adına Leyla Aday: 19 arkadaşımız gözaltında. Arkadaşlarımız kapıyı açmadıkları için işkence edilerek gözaltına alındı. Özgür Radyo 21 yıldır milyonların sesidir. Müzik kutusu olmayacağız diyerek yayına başlamıştık. 4 yıl kapalı kaldı, çalışanları gözaltına alındı. Kadınların radyosuydu Özgür Radyo. Kadınların işçilerin sesi olmuştur. Kapatılan kurumların mikrofonları kapatılarak milyonların sesini kapattılar. Özgür basın susturulamaz.

Eylemde konuşma yapan İMC TV Genel koordinatörü Eyüp Burç konuşmasında “Darbe iktidara karşı yapılacaktı. İktidar darbeye karşı OHAL ilan etti darbeciler için. Bize neden OHAL uygulanıyor? Engizisyonlara boyun eğmeyeceğiz derken, TV 10 adına konuşan Veli Haydar Gülaç da “Bu TV zorunlu din derslerine karşı çıktı o sebeple rahatsız oldular. Anadilde eğitim dediğimiz için rahatsız oldular.” diye açıklama yaptı.

Eylem alkışlarla ve sloganlarla sona erdi.