TV ve gazete binaları, teçhizatlar, ekipmanlar... TRT Cemaat'i 'kamulaştırıyor'

Kapatılan Zaman Gazetesi, STV, Bugün TV, Kanaltürk TV'nin bütün teçhizat ve ekipmanları TRT'ye devrediliyor.

TV ve gazete binaları, teçhizatlar, ekipmanlar... TRT Cemaat'i 'kamulaştırıyor'

OHAL kapsamında kapatılan Zaman Gazetesi, STV, Bugün TV, Kanaltürk TV’nin bütün bina, teçhizat ve ekipmanlarının TRT’ye devredileceği açıklandı.

5 Mart 2016 tarihinde kayyum atanan Zaman gazetesi, darbe girişimi sonrası ilan edilen OHAL kapsamında kapatılmıştı. Gazetenin Yenibosna’da bulunan eski binasının ise TRT yönetimi tarafından ‘çok uygun’ bulunduğu ve kurumun buraya taşınacağı öğrenilmişti.

Medyaradar’da yer alan habere göre, önümüzdeki süreçte Zaman gazetesinin devasa binasına taşınacak olan TRT’ye; Zaman gazetesi, Samanyolu TV, Irmak TV gibi televizyonların binalarının yanısıra canlı yayın araçları, ses sistemleri, ışık sistemleri, stüdyo sistemleri, kamera ve kamera ekipmanları, reji ve atölye ortamı, VTR cihazı, monitörler, video mikserleri, mikrofonlar, intercom cihazları, platformlar, montaj ve yönetim gereçleri, teknik alet ve edevatlar, ışık sistemleri gibi tüm televizyon teçhizatları da devredilecek.

Ayrıca OHAL ertesi kapatılan Koza-İpek Medya Grubu’na ait Bugün gazetesi, Bugün TV, Kanaltürk TV, Millet gazetesi gibi medya organlarının ekipmanları da OHAL kararnamesi ile TRT’ye geçecek.