Tutuklu Yargıtay üyesi kendini böyle savundu: Erbakan'ın resmi çantamda, Tayyip Bey liderim

'FETÖ' soruşturmasında tutuklanan Yargıtay üyesi mahkemede kendisini çarpıcı ifadelerle savundu.

Tutuklu Yargıtay üyesi kendini böyle savundu: Erbakan'ın resmi çantamda, Tayyip Bey liderim

Darbe girişiminin ardından meslekten men edilen ve ‘FETÖ’ üyesi olmaktan suçlanarak tutuklanan Yargıtay üyesi İrfan Vural, mahkemedeki savunmasında “FETÖ ile ilgim yok. Milli Görüşçü’yüm. İmam hatipliyim. Ağabeyim Niğde AKP il başkan yardımcısı. Yeğenlerimin ismini Sümeyye ve Recep Tayyip koydum” diye konuştu.

Ankara 3. Sulh Ceza Hakimliği’nde savunma yapan Yargıtay 6. Hukuk Dairesi üyesi Vural, Sözcü’den Asuman Aranca‘nın haberine göre, ‘FETÖ’ ile ilgisi olmadığını belirterek şunları söyledi:

“Erbakan’ın resmi çantamda, Tayyip Bey liderim”

“Milli Görüş geleneğindenim, imam hatip mezunuyum. Erbakan Hoca (Necmettin Erbakan. Saadet Partisi eski Genel Başkanı) öldüğünde resmini kesip çantama koydum. Tayyip Bey liderim. Ağabeyim Niğde AKP il başkan yardımcısı. Niğde milletvekillerinden biri bizim soyadımızı taşıyan hanımla evli. Bizim orada seçmenden yüzde 100 AK Parti çıkar. Bu fikrin olgunlaşmasında, mayalama görevi olanlardan biriyim.”

“Yeğenlerimin adı Mücahit, Sümeyye, Recep Tayyip…”

“Oğlumun adını Muhammed Bahadır, yeğenleriminkini Mücahit, Sümeyye, Recep Tayyip koydum. 7 Haziran seçimlerindeki sonuca çok üzüldük ve 1 Kasım seçimi AKP zaferiyle sonuçlanınca, eşim ve oğlumla birlikte 4 saat soğuk havada Başbakanı bekleyip, o seçim zaferini kutladık.”

“41 yıldır bu davadayım”

“FETÖ’cü örgüt ile uzaktan yakından bir alakam yok. 41 yıldır inandığım bir davaya ihanet eden, davanın ve benim liderime suikast ve darbe teşebbüsünde bulunan bir grupla birlikte olmamın imkan ve ihtimali yok. Tayyip Bey’i kendisine lider edinen bir insanın, bu lidere ve onun yönetimine darbe yapanlarla birlikte hareket etmesi mümkün olur mu?

“AKP gelmezse HDP gelir”

“AKP iktidara gelemezse HDP’nin egemen olduğu bir iktidar gelir. Türkiye’nin de egemenliği tehlike altına girer. İnsanlarla sohbet ederken, ‘yabancı oyununa gelmeyelim’ dedim. Nitekim Gezi olaylarında yabancı güçler, içerideki ittifakçılarla birlikte bunu başaramadılar.”