Tutuklu akademisyenlere tecrite karşı avukatlarından tepki

‘Bu suça ortak olmayacağız’ başlıklı bildirinin imzacısı tutuklu akademisyen Esra Mungan bu kez de havalandırmasız bir hücreye alındı. Tutuklu diğer akademisyenler Muzaffer Kaya ve Kovanç Ersoy da tecritte tutuluyor.

Tutuklu akademisyenlere tecrite karşı avukatlarından tepki
‘Bu suça ortak olmayacağız’ başlıklı bildirinin imzacısı ‘Barış İçin Akademisyenler’in tutuklu üyelerinden Esra Mungan bu kez de havalandırmasız bir hücreye alındı. Mungan’la birlikte tutuklanan diğer iki akademisyen Muzaffer Kaya ve Kovanç Ersoy da tecritte tutuluyor.

Yrd. Doç. Esra Mungan, Doç. Dr. Kıvanç Ersoy ve Yrd. Doç. Dr. Muzaffer Kaya, bildirinin arkasında durduklarını söyledikleri basın toplantısından sonra tutuklanmıştı.

Mungan hafta başında Bakırköy Cezaevi’nde tek kişilik hücreye konulmuştu. Kaya ve Ersoy ise dün gece Metris Cezaevi’nden Silivri’ye nakledilmişti.

Avukatı Meriç Eyüboğlu, Twitter hesabından yapılan ancak halen sonuçlanmayan itiraza rağmen koğuşa alınmayan Mungan’ın hücresinin ‘akıtan lavabo’ gerekçesiyle değiştirildiğini yazdı.

Kaya ve Ersoy ise dün Silivri’ye sevk edildikten sonra ayrı koğuşlara gönderildi. Kimse ile görüştürülmedikleri söylenen Kaya ve Ersoy’un cezaevine girerken çıplak aramaya tabi tutuldukları da belirtiliyor. Bu aramanın ardından 20 dakika kadar çıplak halde bekletilerek kötü muameleye de maruz bırakılan tecritteki Kaya ve Ersoy’un kitaplarına da el konduğu belirtiliyor.

Eyüboğlu, “tadilatın etrafı kirleteceği ve gürültülü olacağı, zaten bir iki saati geçmeyeceği” belirtilerek Mungan’ın eşyalarının toplandığını ve başka bir hücreye alındığını aktardı. Eyüboğlu, durumda bir değişiklik olmazsa yarın itiraz edeceklerini belirtirken, Mungan’ın tecritten çıkartılarak koğuşa alınma talebine dair de mahkeme kararının beklendiğini ekledi.