"Türküler yanmaz" demişti: Müzisyen Alaaddin Us yaşamını yitirdi

İzmir’de meydana gelen trafik kazasında müzisyen Alaaddin Us hayatını kaybetti. İzmir’in Bornova İlçesi’nde, kırmızı ışıkta geçen kamyonun çarptığı otomobilin sürücüsü sanatçı Alaaddin Us (60) kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi. Alaaddin Us, bir dönem Kızılırmak grubuyla da çalışmış, “Türküler Yanmaz” ve “Ah Sensiz” gibi şarkıların söz ve bestelerine imza atan isim olarak biliniyor. Kazada otomobil sürücüsü Us olay... View Article

İzmir’de meydana gelen trafik kazasında müzisyen Alaaddin Us hayatını kaybetti.

İzmir’in Bornova İlçesi’nde, kırmızı ışıkta geçen kamyonun çarptığı otomobilin sürücüsü sanatçı Alaaddin Us (60) kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi. Alaaddin Us, bir dönem Kızılırmak grubuyla da çalışmış, “Türküler Yanmaz” ve “Ah Sensiz” gibi şarkıların söz ve bestelerine imza atan isim olarak biliniyor.

Kazada otomobil sürücüsü Us olay yerinde can verirken, otomobilde bulunan 41 yaşındaki Olgun Özdemir ile 26 yaşındaki Sevinç Öztürk ağır yaralandı. Kazayı görenlerin durumu bildirmesi üzerine gelen sağlık ekiplerinin yaptığı müdahalenin ardından yaralılar ambulansla Ege Üniversitesi Hastanesi’ne kaldırıldı.

Tedaviye alınan yaralıların hayati tehlikesinin bulunduğu öğrenildi.

“Türküler yanmaz”

Grup Kızılırmak ile de çalıştığı bilinen Aladdin Us, Sivas Katliamı’nda yaşamını yitiren aydın ve ozanlar anısına yazılan ve Edip Akbayram tarafından seslendirilen “Türküler Yanmaz” adlı eserin de söz yazarı olarak biliniyordu.