"Türkiye'yi ayakta tutacak olan cahil halktır" diyen 'profesör' YÖK Denetleme Kurulu üyesi oldu!

"Okuma oranı arttıkça beni afakanlar basıyor" diyen Prof. Dr. Bülent Arı, YÖK Denetleme Kurulu Üyesi oldu.

“Okuma oranı arttıkça beni afakanlar basıyor” sözleriyle gündeme gelen ve tepkiler üzerine üniversitedeki görevinden istifa ettiğini söyleyen Sebahattin Zaim Üniversitesi eski Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bülent Arı ‘nın YÖK Denetleme Kurulu Üyesi olarak göreve başladığı öğrenildi.

Barış için Akademisyenler hakkında soruları bir televizyon programında değerlendiren Sebahattin Zaim Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bülent Arı, ‘Türkiye’nin en tehlikeli kesiminin okumuş kesim olduğunu’ öne sürerek “Ben daha çok cahil ve okumamış, tahsilsiz kesimin ferasetine güveniyorum bu ülkede” demişti.

“Türkiye’yi ayakta tutacak olanlar cahil halktır”

Arı sözlerinin devamında da şunları söylemişti:

“Ben daha çok cahil ve okumamış tahsilsiz kesimin ferasetine (anlayış-sezgi) güveniyorum bu ülkede. Yani ülkeyi ayakta tutacak olanlar, okumamış, hatta ilkokul bile okumamış, üniversite okumamış cahil halktır. Onlar bu yanlışların hiçbirini yapmazlar, o beyannamenin ben neresinden tutayım. Daha önce Jön Türklerin yaptığı gibi ateşe sürüklüyorlar Türkyie’yi. Türkiye’nin okumuş kesimi, profesörlerden başlayarak geriye doğru en tehlikeli olanlar üniversite mezunları. Olayları en rahat okuyanlar ilkokul mezunları. Çünkü zihinleri berrak. Üniversite ve sonrası durum çok vahim çünkü gidişatı okuyamıyorlar, zihinleri bulanık.”

Arı,  sözlerine yönelik tepkiler üzerine yaptığı bir açıklamada “Medya ve sosyal medyada çıkan haberlerin, ilme ve bilgiye son derece önem veren ve bu misyonu şiar edinmiş mensubu bulunduğum üniversiteme zarar vermemesi için, rektör yardımcılığı görevimden istifa ediyorum” diyerek istifasını duyurmuştu.

Sözlerinin üniversiteye zarar vermemesi için istifa ettiğini söyleyen Arı’nın, 29 Kasım tarihinde ise YÖK Denetleme Kurulu üyesi olarak göreve başladığı öğrenildi.

İşte Arı’nın o sözleri:

https://www.youtube.com/watch?v=75qSsjeriWQ