"Türkiye, Rusya ile Suriyeli cihatçılara arabuluculuk yapıyor"

Türkiye merkezli cihatçı örgütlerin çatı kuruluşu SMDK, Ankara'da Rusya ve cihatçılar arasında gizli görüşmeler yapıldığını açıkladı.

Türkiye merkezli cihatçı örgütlerin “Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu” adlı çatı kuruluşu, Türkiye’nin arabuluculuğunda Ankara’da Rusya ve cihatçılar arasında gizli görüşmeler yapıldığını açıkladı.

Sputnik‘in aktardığına göre, RİA Novosti’ye konuşan Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu yetkilisi Samir Naşar, “Bu görüşmeler Türkiye’nin çabaları ile çok temkinli bir biçimde üç gün yapıldı. Toplantılara Türkiye’nin etki edebileceği gruplar katıldı” dedi.

Anlaşma yok

Görüşmelerde tarafları kimlerin temsil ettiğine ilişkin bilgi vermeyen Naşar’ın anlattığına göre, taraflar Halep’te BM’nin Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura’nın teklifleri doğrultusunda bir çözüme ulaşılabilmesi için bir plan hazırlamaya çalıştı. Naşar şöyle devam etti: “Fakat anlaşılan (görüşmeler sonucunda) bir anlaşmaya varılamadı. Zira Halep’te abluka altında olan güçler sonuna kadar savaşma ve hiçbir yere gitmeme kararı aldı.”