"Türkiye'nin 14 savaş gemisi kayıp" iddiasına komşu iki ülkeden açıklama

İngiliz The Times'in "Türkiye'nin 14 savaş gemisinin kayıp olduğu yönündeki iddiasına Yunanistan ve Rusya'dan yanıt geldi.

Dünya basınında yer alan Türk donanmasına ait 14 geminin askeri darbe girişiminin yapıldığı tarih olan 15 Temmuz’dan bu yana kayıp olduğu iddiasıyla ilgili Rusya ve Yunanistan’dan açıklamalar geldi.

Yunanistan Savunma Bakanlığı’ndan bir kaynak, Sputnik’e yaptığı açıklamada Yunan limanlarına giriş yapan hiçbir Türk savaş gemisinin olmadığını söyledi. Yunan yetkili şunları söyledi: “Türk gemilerinin Yunan limanlarına girdiğini doğrulamıyoruz. Türk filosunun tüm gemilerini ilk andan itibaren dikkatle takip ettik. Onların hareketlerini biliyoruz. Konuşmalar aracılığı ile onların (gemilerin) bir aşamada Yunanistan karasularına girmek istediğine dair bilgi edindik. Ama böyle bir şey olmadı.”

Sputnik’e konuşan bir başka askeri ve diplomatik kaynak ise Türk donanmasına ait dört savaş gemisinin Karadeniz’de olduğunu belirterek, bu gemilerden hiçbirinin Rus limanlarında olmadığının altını çizdi.