'Türkiye yönetimi sağlıklı düşünme yeteneğini kaybetti'

Türk hükümetinin Sputnik'e yönelik olarak uyguladığı yasakların ‘duygusal kararlar’ olduğunu söyleyen Çinli iletişim uzmanı Profesör Wu Fei, ülkenin uluslararası imajının da bundan zarar gördüğünü vurguladı.

'Türkiye yönetimi sağlıklı düşünme yeteneğini kaybetti'

Türk hükümetinin Sputnik’e yönelik olarak uyguladığı yasakların ‘duygusal kararlar’ olduğunu söyleyen Çinli iletişim uzmanı Profesör Wu Fei, ülkenin uluslararası imajının da bundan zarar gördüğünü vurguladı.

Sputnik’in 31 dilde yayın yapan internet sitelerine Türkiye’den erişimin engellenmesini ve Sputnik Türkiye Genel Müdürü Tural Kerimov’un ülkeye girişinin yasaklanmasını değerlendiren Wu, şunları söyledi: “Soğuk Savaş döneminden bu yana yabancı gazeteciler, başka bir ülkenin sınırları içinde olayları aktarma ve provokasyona başvurmama koşuluyla çalışma hakkına sahiptirler. Türkiye, bu hareketiyle bu uluslararası prensibi ihlal etti. Türkiye’nin mantıkla çelişen ve Batı’yı zor bir durumda bırakan bu hareketi, Türk hükümetinin akıllı düşünme ve uluslararası sorunlarla baş etme yeteneğini yitirdiğini gösteriyor.”

‘Rusya sabırlı olmalı’

Sputnik’in bugüne kadar gerçeklerle bağdaşmayan analizlere yer vermediğinin altını çizen Wu, mahkemenin de Sputnik’e ulaşımın engellenmesini haklı kılacak yeterli kanıt sunamadığını ifade ederek şöyle devam etti:

“Türkiye’nin sorumsuz tutumuna karşı Rusya, sabırlı olmalı. Türkiye’nin yasadışı, orantısız ve akıl dışı adımları, en nihayetinde saygısızlıkla geri çevrilebilir.”