"Türkiye Suriye siyasetini Moskova'da sessizce terk etti"

Hürriyet gazetesi yazarı Murat Yetkin, dün Rusya'da yapılan Suriye zirvesinin sonucuna ilişkin çarpıcı ifadeler kullandı.

Rusya’nın başkenti Moskova’da, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun da katıldığı dünkü Suriye zirvesinin sonuç bildirgesinde, Türkiye’nin artık Suriye’de yönetimle değil terörizmle mücadele edeceğine dair güvence verdiği vurgulanmıştı.

Hürriyet gazetesi yazarı Murat Yetkin, zirvesinin sonucuna ilişkin değerlendirmesinde, “Türkiye sorundan başka bir şey getirmeyen Suriye siyasetini, sessizce Moskova’da terk etti” ifadelerini kullandı.

İran, Türkiye ve Rusya Dışişleri Bakanlarının Moskova’da gerçekleştirdiği Suriye görüşmelerine değinen Yetkin, “Toplantının sonucu, terörizmle ortak mücadeleyi öngörüyordu ama ‘rejim değişikliği’ bunun dışındaydı. Yani 5 yıl önce 6 ay içinde Beşar Esad’ın devrileceği hesabıyla çıkılan ve Türkiye’ye sorundan başka bir şey getirmeyen Suriye siyaseti, sessizce Moskova’da terk edilmiş oluyordu” dedi.

“AKP seferber ederken Rusya yasaklıyordu”

Yekin, yazısında Rusya’nın ‘FETÖ’yle mücadelesinin Türkiye’den çok daha önce başladığına dikkat çekerek, “Bir hatırlatmayla bitirelim. AK Parti hükümetleri Dışişlerinin değerli diplomatlarını Fethullah Gülen okullarının yayılması için seferber ederken Rusya bu okulları hem de Amerikan istihbaratına çalıştığı iddiasıyla yasaklıyordu” anımsatmasını yaptı.

“Sırlarıyla öldürülen katil…”

etkin Rusya’nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov’u öldüren polis memuru Mevlüt Mert Altıntaş’ın FETÖ’cü olduğunun kanıtlanması durumunda ne olacağını ise şöyle yazdı: “Sırlarıyla öldürülerek sorgulanma imkanı ortadan kaldırılan katilin Fethullahçı olduğu kanıtlanırsa, hükümet içinde ve/veya ABD’deki Fethullahçılarla bağı kanıtlanırsa, hem Türk hem Amerikan hükümetlerini yeni zorluklar bekliyor olabilir.”

Daha fazla: https://tr.sputniknews.com/politika/201612211026423155-turkiye-suriye-moskova-sessizce/