Türkiye Komünist Hareketi Tüzük Kongresi sonuç metni yayınlandı

Geçtiğimiz Pazar günü İstanbul'da toplanan Türkiye Komünist Hareketi Tüzük Kongresi sonuç deklarasyonu yayınlandı.

Türkiye Komünist Hareketi Tüzük Kongresi sonuç metni yayınlandı

Türkiye Komünist Hareketi’nin (TKH) geçtiğimiz Pazar günü yaptığı Tüzük Kongresi sonuç deklarasyonu yayınlandı.

Deklarasyonda, 25 kişilik Merkez Komitesi’nin seçildiği Kongre’ye parti örgütlerini temsilen 196 delegenin katıldığı; örgütsel çalışma ilkelerinin, siyasi raporun ve karar önerilerinin karara altına alındığı ifade edildi.

Kongre’de aynı zamanda Türkiye Komünist Partisi’nin yeniden siyaset sahnesine dönmesi gündeminin ele alındığı, bu konuda oluşturulan yol haritası konusunda Merkez Komitesi’nin yetkilendirildiği açıklandı.

“Partimiz TKH, Tüzük Kongresi’ nden aldığı güç ve enerji ile geleceğini umut ve güvenle örgütlemeye devam etmektedir.” denilen sonuç deklarasyonunda yer alan ve önümüzdeki dönem TKH’nin siyasi mücadele başlıkları ve hedefleri ise şu şekilde:

Türkiye Komünist Hareketi Tüzük Kongresi Kararları – 9 Ekim 2016

“2016 Tüzük Kongremiz, 2015 yılında Kuruluş Kongremizde dile getirilen ve karar altına alınan bütün kararların takipçisi olduğunu bir kez daha ifade ederek aşağıdaki maddeleri karar altına alır:

  1. Partimiz, Türkiye Komünist Partisi’nin yeniden siyaset sahnesine dönmesi hedefini taşımaktadır. Kongremiz, TKP’nin yeniden siyaset sahnesine dönmesi için mücadeleyi daha da ileriye taşıyıp partinin büyütülmesi gerektiğini bir kez daha saptar; bu sürecin örgütlenmesinde ve TKP konusunda yapılan görüşmelerde Merkez Komitesi’ni yetkilendirir.  Bununla birlikte Partimizin bugün gündeminde herhangi bir birlik süreci yer almamaktadır. Herhangi bir birlik gündemi ortaya çıktığında da bu konuda karar vermekle yetkili tek organımız Parti Kongresi’dir. TKP gündeminde böyle bir gelişme olduğunda Parti Kongresi olağanüstü toplantıya çağrılır.
  1. Türkiye Komünist Hareketi, bugün sermaye sınıfından yaşanan sıkışmanın önümüzdeki günlerde getireceği siyasal gelişmeleri göz önüne alarak, partinin yerel ve genel seçimlere katılabilmesi için gerekli örgütsel adımları en kısa zamanda atmalıdır. Seçim örgütlenmesinin önümüzdeki 6 ay içinde tamamlanması için Merkez Komitesi görevlendirilir.
  1. Bugün ülkemizin içinde bulunduğu karanlık dönemde sosyalist siyaset, ideoloji ve teorinin daha gelişkin bir şekilde üretilebilmesi, sosyalist siyasetin ideolojik mücadelede daha fazla etkili olabilmesi ve sosyalist aydınların bu üretimin bir parçası haline gelmesi için ideolojik-teorik bir yayının çıkarılmasını karar altına alır.
  1. Bugün Ortadoğu’da yaşanan gelişmelerin Türkiye siyasetinde ortaya çıkardığı eksen kaymalarını ortaya koymak ve Kürt sorununda sosyalist siyasetin ağırlığını artırmak amacıyla bölgenin ilerici ve komünist güçlerinin de dahil olmasının ve Türkiye’deki aydınların katılımının hedefleneceği “Ortadoğu ve emperyalizm” konulu Konferans düzenlenmesi karar altına alınır.
  1. Partimiz Türkiye Komünist Hareketi, Tüzük Kongresi vesilesiyle, Suriye’de emperyalist ve gerici terörün saldırısı altında ülkesini, onurunu, bağımsızlığını ve özgürlüğünü korumak için mücadele eden Suriye halkıyla dayanışma içinde olduğunu ilan eder. Suriye halkının onurlu mücadelesi, Ortadoğu’da yaşanan barbarlığa ve emperyalizme karşı verilen mücadelede büyük bir mevzidir. Bu savaşın kazanılması dünya halklarının ilerici ve devrimci mücadelesi açısından büyük bir ivme yaratacaktır.
  1. Partimiz Türkiye Komünist Hareketi ülkemiz ilericileri ve emekçilerine büyük bir saldırıya dönüşen OHAL’in derhal sona erdirilmesi gerektiğini, komünist hareketin siyasal mücadelesine bu tür baskıcı yöntemlerle ket vurulamayacağını ifade eder.”