Türkiye Komünist Hareketi: Murat Arslan serbest bırakılmalı, YARSAV üzerindeki baskıya son verilmelidir!

Türkiye Komünist Hareketi Murat Arslan'ın tutuklanması ile ilgili bir açıklama yayınladı.

Türkiye Komünist Hareketi: Murat Arslan serbest bırakılmalı, YARSAV üzerindeki baskıya son verilmelidir!

Türkiye Komünist Hareketi (TKH) dün tutuklanan Murat Arslan ve YARSAV ile ilgili bir açıklama yayınladı.

“YARSAV’ın son başkanı Murat Arslan’ın tutuklanması kabul edilemez” başlıklı açıklamada “Darbe teşebbüsünün üzerinden 3,5 ay geçmesine ve bu arada KHK ile YARSAV’ın kapatılmasına, kendisinin de meslekten çıkarılmasına rağmen ülkede yaşamaya devam eden Arslan’ın, “kaçma şüphesi” sebebiyle tutuklanması abestir.” denildi.

Açıklamada aynı zamanda, “Murat Arslan’ın kimliği ortadayken AKP iktidarı tarafından gerçekleştirilen bu tutuklama kararı, sindirme ve baskı politikasıyla yargının tam anlamıyla AKP iktidarı tarafından ele geçirilme girişimidir. Yargı FETÖ tarafından nasıl ele geçirildiyse bugün de AKP tarafından ele geçirilmek istenmekte, bunun için baskı, haksızlık ve hukuksuzluğun hukuk alanında bile kullanılmasından çekinilmemektedir.” ifadeleri yer aldı.

Açıklamanın tam metni şu şekilde:

“YARSAV’ın son başkanı Murat Arslan’ın tutuklanması kabul edilemez!

Kurulduğundan beri Türkiye’de yargının bağımsızlığını engelleyen tüm yapılara karşı mücadele eden ve bu sebeple iktidarın her zaman hedef tahtasında olan YARSAV’ın son başkanı Murat Arslan, bir hafta önce FETÖ/PDY soruşturması kapsamında gözaltına alınmıştı. Arslan, dün savcılık ifadesinden sonra tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi ve mahkeme tarafından tutuklandı.

Darbe teşebbüsünün üzerinden 3,5 ay geçmesine ve bu arada KHK ile YARSAV’ın kapatılmasına, kendisinin de meslekten çıkarılmasına rağmen ülkede yaşamaya devam eden Arslan’ın, “kaçma şüphesi” sebebiyle tutuklanması abestir.  Arslan’ın tutuklanması için açıkça savcılık ve mahkeme tarafından gerekçe yaratılmıştır.

Bizler bu duruma yabancı değiliz. AKP, Cemaat ile yaptığı Ergenekon, Balyoz, KCK operasyonlarında kullandığı yöntemleri şimdi YARSAV ve Murat Arslan üzerinde uygulamaya çalışmaktadır. Amaç Arslan ve YARSAV’da sembolize olan “bağımsız yargı” fikrini itibarsızlaştırmak ve korkutmaktır. Bunun anlamı ise açıktır: Yargı içinde bağımsız yargı mensuplarına boyun eğdirilmek istenmektedir.

Murat Arslan’ın kimliği ortadayken AKP iktidarı tarafından gerçekleştirilen bu tutuklama kararı, sindirme ve baskı politikasıyla yargının tam anlamıyla AKP iktidarı tarafından ele geçirilme girişimidir. Yargı FETÖ tarafından nasıl ele geçirildiyse bugün de AKP tarafından ele geçirilmek istenmekte, bunun için baskı, haksızlık ve hukuksuzluğun hukuk alanında bile kullanılmasından çekinilmemektedir.

Bu tutuklama kararı, AKP eliyle kurulan gerici rejimin kendi yargısını yaratması girişimidir. Gerici AKP rejimi, baskı, sindirme ve hukuksuzlukla yargıyı ele geçirmek istemektedir.

Toplumu sindirme aracı olarak kullanılan OHAL  bir an önce sona erdirilmeli, darbe teşebbüsünün muhalifleri baskı altına almak için kullanılmasından bir an önce vazgeçilmelidir.

Murat Arslan derhal serbest bırakılmalı ve YARSAV üzerindeki baskılara son verilmelidir!”