Türkiye Komünist Hareketi: Hindistan işçi sınıfının büyük grevini selamlıyoruz!

Türkiye Komünist Hareketi, Hindistan'da onmilyonlarca işçinin katılımıyla gerçekleşecek büyük grevle dayanışma mesajı yayımladı.

Türkiye Komünist Hareketi: Hindistan işçi sınıfının büyük grevini selamlıyoruz!

Türkiye Komünist Hareketi (TKH), Hindistan işçi sınıfının bugün gerçekleştireceği büyük grevi selamladığını bildiren bir mesaj yayımladı.

TKH’nin mesajında, Hindistan’da bugün (2 Eylül Cuma) 150 milyon emekçinin hükümetin halk ve emek düşmanı politikalarını ve baskıcı rejimini protesto etmek amacıyla gerçekleştireceği büyük grevle dayanışma içinde olunduğu belirtildi.

Türkiye Komünist Hareketi’nden yapılan açıklama şöyle:

Türkiye Komünist Hareketi olarak, Hindistan işçi sınıfı ve başta Hindistan Komünist Partisi (Marksist) olmak üzere 2 Eylül günü ülke genelinde yapılacak olan büyük greve öncülük eden Tüm Hindistan Sendikaları Kongresi ve Hindistan Sendikalar Merkezini destekliyor, dayanışma içerisinde olduğumuzu bildiriyoruz.

İşçi sınıfı bugün neoliberal bir saldırı altında ve bu saldırı gün geçtikçe artıyor. Sermaye sınıfının kâr hırsı nedeniyle dünya  çapında yoksulluk oranı ve işçi sınıfının üzerindeki baskı her geçen gün katlanarak artıyor. Kuşkusuz ki bu durumu tersine çevirebilecek, ücretli kölelik düzenini ve neoliberalizmi tarihin derin sayfalarına gömebilecek tek sınıfın işçi sınıfı olduğunu biliyoruz.

2 Eylül günü Hindistan Komünist Partisi (Marksist) öncülüğünde ülke genelinde greve çıkacak olan milyonların da bu bilinç ile hareket ettiğini bilmek Türkiye’den mücadele yoldaşlarınız olarak bizleri umutlandırıyor. İlerleyen zamanlarda bu mücadelenin daha da büyüyeceğinden eminiz.

http://gazetemanifesto.com/2016/09/01/hindistanda-150-milyonluk-grev/