Türkiye Komünist Hareketi Avcılar İlçe Örgütü açıldı

Türkiye Komünist Hareketi Avcılar İlçe Örgütü'nün açılışı gerçekleştirildi.

Türkiye Komünist Hareketi Avcılar İlçe Örgütü açıldı

Türkiye Komünist Hareketi (TKH) Avcılar İlçe Örgütü dün yapılan bir etkinlik ile açıldı. Etkinliğe parti üye ve dostları katıldı.

Etkinlikte açılış ve saygı duruşundan sonra TKP’nin 96. kuruluş yıldönümü için hazırlanan video izlendi.

“Omurgayı işçi sınıfına çakacağız”

avcilar-2Etkinlikte ilk sözü alan TKH Merkez Komite üyesi Kemal Parlak, TKP’nin ilk kuruluşundan bugüne kadarki dönemi örnekler ile birlikte ele aldı. Bugün sosyalizm mücadelesinin ne kadar önemli olduğuna değinen ve sınıf örgütlenmesinden bahseden Parlak, sözlerini “Omurgayı işçi sınıfına çakacağız” diyerek bitirdi.

“Yenikapı mutabakatını sosyalistler reddediyor”

Etkinlikte ikinci sözü alan TKH Avcılar ilçe sorumlusu Evren Ünver, darbe girişimi öncesi süreçten ve İkinci Cumhuriyet’in açmazlarından bahsetti. Gülen cemaati ile AKP’nin ilişkilerinin Türkiye’yi bugünlere getirdiğini vurgulayan Ünver, darbe girişimi sonrası süreçte ortaya çıkan “Yenikapı mutabakatı”nı sosyalistlerin reddettiğini ifade etti. Yakın vadede Türkiye solunun önüne çıkan bu boşluğu değerlendirmesi gerektiğini söyleyen Ünver, sözlerini TKH’nin 6 Kasım’da Bostancı Gösteri Merkezi’nde “Karanlığa Boyun Eğme. Laiklik İçin Buluşuyoruz.” başlıklı etkinliğine çağrı yaparak sonlandırdı.

TKH dostları da etkiavcilarnliğe katıldı

Tarihsel TKP üyesi Ruhi Canlıoğlu ve Türkiye Sosyalist İşçi Partisi (TSİP) MYK üyesi Can Kayabal da etkinlikte söz alarak, Avcılar ilçesinde komünistlerin örgütlü mücadeleyi büyütmesinden memnuniyet duyduklarını, bu durumdan umutlandıklarını ve dayanışma içerisinde olacaklarını ifade ettiler.