Türkiye ve İsrail masaya oturuyor

Türkiye-İsrail ilişkilerinin yeniden normalleştirilmesi amacıyla iki ülke arasında sürdürülen görüşmeler çerçevesinde Türkiye ve İsrail temsilcileri perşembe yeniden bir araya gelecek.

Türkiye ve İsrail masaya oturuyor

Mavi Marmara saldırısından sonra bozulan Türkiye-İsrail ilişkilerinin yeniden normalleştirilmesi amacıyla iki ülke arasında sürdürülen görüşmeler çerçevesinde Türkiye ve İsrail temsilcileri perşembe yeniden bir araya gelecek.

Türkiye ve İsrail taraflarının, 19 Mart’ta İstanbul Taksim’de meydana gelen ve aralarında 3 İsrail vatandaşının da bulunduğu 5 kişinin hayatını kaybettiği canlı bomba saldırısından sonra ilk kez görüşeceği öğrenildi.

İsrail gazetesi Haaretz’in haberine göre, gerek Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, gerekse İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu, daha önceki konuşmalarında “Nisan ayında yapılacak görüşmelerin önemine” dikkat çekmişti.

Netanyahu, iki ülke arasındaki ilişkilerin normalleşmesi açısından bu görüşmeden olumlu sonuçlar çıkmasını umduğunu söylemişti.

İsrail Dışişleri Genel Direktörü Dore Gold, Taksim’deki saldırının ardından Türkiye’ye gelmiş ve İsrailli ailelere bürokratik işlemlerde ve hastanelerde kolaylık sağlanması ve yaralıların ülkelerine gönderilmesindeki yardımlar nedeniyle Türk hükümetine teşekkür etmişti.

Türkiye ile İsrail arasında 2 ay aradan sonra 10 Şubat’ta İsviçre’nin Cenevre kentinde yapılan görüşmede tazminat konusunu dışında uzlaşmaya varılamadığı öğrenilmişti.