Türkiye cihatçıları Ankara'da topladı

Cihatçı çetelerin temsilcileri Ankara'da bir araya geldi. Çeteler, tek bir çatı altında toplanmaya hazır olduklarını açıkladı.

Türkiye cihatçıları Ankara'da topladı

Suudi Arabistan, Katar ve Türkiye’nin desteklediği cihatçı çetelerin Riyad’da kurduğu Yüksek Müzakere Komitesi’nin Genel Koordinatörü Riyad Hicab, Ankara’da cihatçı çetelerin temsilcileri ile bir araya geldi. Çeteler, tek bir çatı altında toplanmaya hazır olduklarını açıkladı.

Suriye’deki cihatçı çetelerin Aralık ayında Riyad’da kurdukları Yüksek Müzakere Komitesi Genel Koordinatörü Riyad Hicab, cihatçı çetelerin temsilcileriyle bir araya geldi. Ankara’da düzenlenen toplantıya Ceyş-ul İslam, Ahrar uş-Şam, Ceyş-ul Mücahidin, 13. Tugay, Özgür Suriye Ordusu bileşenleri gibi bazıları El Kaide ile de doğrudan bağlantılı pek çok cihatçı çetenin temsilcisi katıldı.

Toplantıda, Suriye’de Rusya’nın desteğiyle ilerleyen Suriye ordusuna karşı silahlı mücadele çabalarının birleştirilmesi gerektiği konusunda fikir birliğine varıldığı açıklandı.

Suriye’de meselenin “devrimden Rusya ve İran işgaline karşı mücadeleye dönüştüğünü” iddia eden cihatçı çetelerin, tek bir askeri çatı altında birleşmeye hazır olduklarını belirttikleri söyleniyor.

Ankara toplantısına Ceyş-ul İslam’ın temsilcisi olarak katılan Müzakere Heyeti’nin Baş müzakerecisi Muhammed Alluş, Esad ve Putin’in barış istemediğini ileri sürerken bundan dolayı silahlı mücadeleye devam etmek zorunda olduklarını söyledi.

Alluş, “Suriyeliler sadece kendileri için savaşmıyor. Onlar aslında tüm Müslümanlar için savaşıyor. Mesele bizim tirandan kurtulmaktan çıktı. Esad’ın bir ateşkes ya da herhangi bir karar almak için bir egemenlik alanı kalmadı. Bundan dolayı tüm dostlarımıza ve komşularımıza, uluslararası toplumuna daha çok baskı uygulaması çağrısını yaptık ve sahada kendini kanıtlayan silahlı gruplara desteğini artırmasını istedik. Biz gerçekten barış istiyoruz. Fakat Beşşar Esad ve Putin barış istemiyor. Onlar sadece daha çok kan akıtmak istiyor. Bundan dolayı biz silahımızı taşıp bu rejime karşı mücadelemize devam etmek zorundayız.” açıklamasında bulundu.