Turkcell'den desteğe devam: Mesele Ensar Vakfı değilmiş

Türkiye'nin en büyük cep telefonu operatörü olan Turkcell, çocuk istismarı skandalıyla adı anılan Ensar Vakfı'nın düzenlediği yarışmalara sponsor olmayı sürdüreceğini açıkladı.

Turkcell'den desteğe devam: Mesele Ensar Vakfı değilmiş

Türkiye’nin en büyük cep telefonu operatörü olan Turkcell, çocuk istismarı skandalıyla adı anılan Ensar Vakfı’nın düzenlediği yarışmalara sponsor olmayı sürdüreceğini açıkladı.

Evlerinde çocuklara tecavüz olaylarının yaşanması nedeniyle büyük tepki toplayan ve kapatılması için imza kampanyaları düzenlenen Ensar Vakfı ve Milli Eğitim Bakanlığı’nın birlikte düzenlediği “Türkiye Değer Ödülleri” yarışmasına, Turkcell’in sponsor olmasının tepki çekmesi üzerine bir açıklama yayınladı.

Çocuk istismarıyla gündeme gelen bir derneğe sponsor olmaktan çekinmeyen Turkcell, olayın ardından tutumunu gözden geçirmedi. Şirket, durumu haberleştiren ve tecavüzü gün yüzüne çıkaran gazetecileri “fasık” olarak niteleyen Ensar Vakfı’nın “Türkiye Değer Ödülleri” yarışmasına sponsor olmayı sürdüreceğini duyurdu.

Turkcell kendisini savunmak için ÇYDD’ye de destek oluyoruz diye yalan söyledi

Turkcell, basın danışmanlığı aracılığıyla, yapılacak bir açıklama olmadığını, kendilerinin Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’ne (ÇYDD) de sponsor olduklarını hatırlattı.

Ancak ÇYDD yetkilileri, Turkcell’in “Kardelenler” projesine destek olmayı sürdürmediğini söyleyerek Turkcell’i yalanladı. Yetkililer, “Sadece eskiden kalan birkaç öğrenciye desteklerinin sürdüğünü” söyledi. O çocuklarında önümüzdeki yıl liseyi bitireceğini belirten ÇYDD yetkilileri, yeni hiç bir çocuğa Turkcell’in sponsor olmadığını kaydetti.

Karamehmet’e koruma karşılığında AKP’nin arpalığı haline getirilen bir şirket

2013’te Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) aracılığıyla şirkete müdahale eden AKP, ‘bağımsız üye’ atamaları adı altında AKP kadrolarını üst düzey görevlere getirdi. AKP’nin yönetimine adeta el koyduğu Turkcell’de Başbakanlığa bağlı Sermaye Piyasası Kurulu şirketin Yönetim Kuruluna ‘bağımsız üye’ sıfatıyla son olarak geçtiğimiz yıl Ağustos ayında Vakıf Emeklilik Genel Müdürü Mehmet Bostan ile AKP’nin eski İzmir İl Başkan Yardımcısı Bekir Pakdemirli’yi de atamıştı. Böylece Turkcell yönetiminde 5 AKP’li görev almaya başlamışlardı.

Tüm bu atamalar ise, Mehmet Emin Karamehmet’in bankacılık faaliyetleriyle kendisine ait Pamukbank ve Yapı Kredi Bankası’nın varlıklarını zimmetine geçirmesi suçlamasıyla yargılanmasıyla başlamıştı.