Türk şirketine ait patlayıcı ve roket yüklü gemi İsveç'te alıkonuldu

Ortadoğu'ya gitmekte olan Panama bandralı Whiskey Trio adlı gemi Türk denizcilik şirketi Trio Shipping’e ait gemi İsveç'te alıkonuldu.

Türk şirketine ait patlayıcı ve roket yüklü gemi İsveç'te alıkonuldu

Ortadoğu’ya gitmekte olan Panama bandralı Whiskey Trio adlı gemi Türk denizcilik şirketi Trio Shipping’e ait gemi İsveç’te alıkonuldu. İddialara göre durum gemide hastalanan bir çalışanın doktora gitmesine izin verilmemesi üzerine anlaşıldı.

İsveçli yetkili Thomas Aström, patlayıcı ve roketlerle ilgili yorum yapmazken, geminin güvenlik nedenleriyle limandan ayrılmasına izin verilmediğini söyledi.

Limanda görevli bazı çalışanlarsa geminin paslı, bakımsız olduğunu, mürettebatın çok düşük maaşlarla çalıştırıldığını ve patlayıcı taşıdığını aktardı.

Sendika müfettişi Göran Larsson da incelemek için gemiye çıktıkları sırada çalışanların yemek yediğini, bozuk, kuru ekmekle zeytin yediklerini ve çay içtiklerini gördüklerini söyledi.

Larsson sözlerine şöyle devam etti: “Korkunç bir görüntüydü. Sefalet içindeydiler. Gemiyi roket ve patlayıcılarla yüklediklerini, bu yüzden gemiden inmelerine izin verilmediğini söylediler. Bu insanlara yardım etmemiz gerekiyor. Eğer gitmelerine izin verseydik, bu şekilde Ortadoğu’da bir yerde havaya uçabilirlerdi.”