Görgü tanığı katliamı anlattı: Daha fazla insan öldürmek için sürekli direksiyon kırdı

Nice'de yaşanan katliamın tanıkları yaşadıkları dehşeti anlattı.

Görgü tanığı katliamı anlattı: Daha fazla insan öldürmek için sürekli direksiyon kırdı

Fransa’nın güneydoğusundaki Nice kentinde 84 kişinin öldüğü saldırılarla ilgili ajanslara sürekli yeni bilgiler geliyor. Olay anında meşhur Anglais kordonunda bulunan insanlar yaşadıkları dehşeti anlattı.

Türk görgü tanığı anlattı

BBC Türkçe’nin CNN’den aktardığı haberde, Zeynep Akar adlı bir Türk görgü tanığının da anlattıkları yer aldı. CNN’e konuşan Akar, Bastille Günü vesilesiyle yapılan havai fişek gösterilerini izlemek için evinin balkonuna çıktıktan sonra gördüklerini şöyle anlattı:

“Aniden kamyonun insanlara çarptığını ve insanların bağırmaya başladıklarını duydum. Yerde çok sayıda insan yatıyordu.”

BBC’ye konuşan Roy Calley adlı bir tanık, olay yaşandığı esnada kordonda binlerce insan olduğunu söyledi.

Polisin şehrin kontrolünü aldığını aktaran Calley, “Kordon şu anda kapatıldı. İnsanlar fiziksel olarak alandan uzaklaştırıldı ve insanlara polis tarafından tereddüte mahal vermeksizin geri durmaları söylendi” dedi.

Kıyı kenarına 200 metre mesafede yaşadığını söyleyen Calley, “Tüm yollar kapatıldığı için evime yaklaşık bir buçuk saatte dönebildim” şeklinde konuştu.

Sürekli direksiyonu kırıyordu

Daily Telegraph’daki haberde, Nice-Matin gazetesinden bir diğer görgü tanığı Fabien Lallemand’ın şu sözleri de yer alıyor:

“Dev bir beyaz kamyonun çılgınca bir hızla hareket ettiğini gördüm. Şöför, mümkün olan en fazla sayıda insana çarpmak için sürekli direksiyon kırıyordu.

“Ölüm kamyonu sadece birkaç metre uzağımdan geçti. Yaşananları anlamam zaman aldı.”