TÜRGEV yine rant peşinde

Bilal Erdoğan'ın TÜRGEV'inin, İstanbul'un Vezneciler semtinde bir otoparkı satın aldığı ve bölgedeki dükkanları da değerinden çok daha fazla bedellerle satın almaya başladığı ortaya çıktı.

TÜRGEV yine rant peşinde

Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı’nın (TÜRGEV), İstanbul’un Vezneciler semtinde bir otoparkı satın aldığı ve bölgedeki dükkanları da değerinden çok daha fazla bedellerle satın almaya başladığı ortaya çıktı. Tarihi bölgede, “gençlik ve eğitime hizmet” vermek üzere lüks bir alışveriş merkezi kurulacağı konuşuluyor.

Cumhuriyet’in haberine göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın Yönetim Kurulu Başkanlığı’nı yaptığı TÜRGEV, İstanbul’da Vezneciler Şehzadebaşı Caddesi üzerindeki 1720 yılında inşa edilen Damat İbrahim Paşa Külliyesi’nin çatı bitişiğinde işletilen otopark arazisini satın aldı.

Bölgedeki esnaf ise TÜRGEV’in rant planları hakkında bildiklerini anlatıyor. Külliyenin yanında yer alan bir müzik aleti satan dükkânının kiracısı “Buradaki dükkân sahipleri satışa çıkarır çıkarmaz, TÜRGEV 300 bin değeri olan yere 700 bin veriyor, alıyor. Diğer dükkân sahipleri de satmak istiyor” diyor.

Başka bir esnaf da “TÜRGEV burada 2 dükkânı almış. Otopark alanını da önceden aldı zaten. Artık bizi burada barındırmazlar” diye konuşuyor. Bir tatlıcı ise “Bizim dükkân satın alınacak kısma girmiyor. Ama TÜRGEV yaklaşık 10 dükkânı almak istiyor. Burayı restore edip, lüks bir çarşı gibi yapacakmış. Ama o zaman buralar çok değerleneceği için kiralarımız artacak” diye anlatıyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin CHP’li Meclis üyesi Hüseyin Sağ ise bölgeye ve TÜRGEV’in planlarına dair sorulan soru üzerine, “TÜRGEV burada planlı mülk edinmiş. Burası tescilli eser. Mülk sahibi burada çivi bile çakamıyor. İstanbul’un kupon yeri. Alımlar bittikten sonra kurula bir projeyle müracat edecek. Yenileme adı altında güzel bir proje alanı yapılacak.” diye karşılık veriyor.