Türban TSK'ye de girdi!

1982 yılında çıkarılan Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Çalışan Personelin Kılık ve Kıyafetine Dair Yönetmeliğin 6. maddesi değiştirildi.

Türban TSK'ye de girdi!

1982 yılında çıkarılan Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Çalışan Personelin Kılık ve Kıyafetine Dair Yönetmeliğin 6. maddesi değiştirildi.

Yapılan değişiklik ile Türk Silahlı Kuvvetleri, Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığında görev yapan sivil memurlar da 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu kapsamında çalışan personelin tabi olduğu kılık kıyafet yönetmeliğine dahil edildi.

Kadınlara türban, erkeklere kirli sakal serbest

Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlanan yönetmelik değişikliğiyle Türk Silahlı Kuvvetleri, Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığında çalışan 30 bin sivil memurdan; kadınlar türbanla; erkekler ise kirli sakalla gidebilecek. Erkekler için ayrıca yazları da zorunlu olan ‘kravat’ takma kuralı kaldırılmış oldu.

1982’deki yönetmelik, “Kamu personelinin Atatürk devrim ve ilkelerine uygun, uygar, aşırılığa kaçmayacak şekilde sade bir kılık ve kıyafette olmalarını, kılık ve kıyafette birlik ve bütünlük içinde bulunmalarını” öngörüyordu. Yönetmeliğin 6.maddesi, “Emniyet Hizmetleri Sınıfına mensup olanlar, hâkimler, savcılar, Türk Silâhlı Kuvvetlerinde görev yapanlar ilgili kurum ve kuruluşun özel yönetmeliklerinde belirtilen usul ve esaslara tabidirler” hükmünü içeriyordu. Böylece TSK’deki sivil memurlar da kılık kıyafet konusunda askeri personel yönetmeliğine tabi oluyordu. Değişiklik ile birlikte bu durum da ortadan kalkmış oldu.